Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Nå hyller han Hitler og nazistene

Kanye West under en konsert i Ramat Gan i Israel i 2015. Etter sine siste utspill er han neppe ønsket tilbake. (Foto: Flash90)
West, som nylig besøkte tidligere president Donald Trump, omfavnes nå av høyreradikale og nazister.

Den verdenskjente rapperen Kanye West har de siste månedene kommet med flere antisemittiske uttalelser. Nå sjokkerer han igjen. I et intervju med den høyreradikale konspirasjonsteoretikeren Alex Jones i Infowar hyllet han Adolf Hitler og sa at nazistene ikke burde kritiseres så mye.

– Jeg ser gode ting med Hitler. Hvert eneste menneske har noe av verdi som de har brakt til bordet, spesielt Hitler, sa West før han omtalte seg selv som en nazist og understrekte at han personlig likte Hitler.

West gjorde intervjuet sammen med holocaustfornekter Nick Fuentes. Både West og Fuentes var nylig i et privat møte med tidligere president Donald Trump i hans hjem i Florida. Møtet førte til kraftig kritikk av Trump fra flere jødiske ledere og republikanere. Blant annet fra David Friedman, som var USAs ambassadør til Israel under Trump-perioden.

Rabbiner Marvin Hier, som grunnla Simon Wiesenthal-senteret, sa han var «rystet og sjokkert» da han fikk vite at Trump var «vert for to antisemitter, Kanye West og Nick Fuentes, i hans bolig i Mar-a-Lago».

I tillegg til å komme med flere antisemittiske uttalelser i intervjuet med Jones gikk West også til angrep på Israels påtroppende statsminister Benjamin Netanyahu og påstod at han ønsket å ta fra ham familien.

Ikke lenge etter hyllesten av Hitler la West ut et bilde av et hakekors inne i en davidsstjerne på meldingstjenesten Twitter. Ikke lenge etterpå ble rapperen suspendert fra det sosiale mediet. West var opprinnelig utestengt fra Twitter på grunn av antisemittisme, men Twitters nye eier Elon Musk slapp ham inn igjen. Men etter bildet av hakekorset sammen med davidstjernen ble han stengt ute igjen – i alle fall foreløpig.

Enkelte har prøvd å bortforklare Wests åpenlyse hat og antisemittisme med hans bipolare lidelse, som han har vært åpen om. Men den psykiske lidelsen skaper ikke hat og antisemittisme. Det lidelsen derimot kan gjøre er å eksponere de holdninger og meninger man faktisk har.

West er en av nyere tids mestselgende artister og har millioner av tilhørere verden over. Organiasjonen Anti-Defamation League mener de antisemittiske uttalelsene fra West er en direkte trussel mot jøder.

– Når du sier at du liker Hitler og nazistene og henger sammen med dem som ønsker hvitt herredømme bør det være klart: West er en ond antisemitt. Hans kommentarer i dag på InfoWars var ikke bare onde og støtende, de setter også jøder i fare, sier lederen Jonathan Greenblatt.

Mens den kjente bloggeren Ben Shapiro, som selv er jødisk, har sagt at West sine uttalelser ikke gjør andre til antisemitter, mener den britiske jøden Joseph Cohen i Israel Advocacy Movement det motsatte. Han har laget en video som viser hvordan høyreradikale og nazister støtter West:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart