Søk
Kanye West under en konsert i Ramat Gan i Israel i 2015. Etter sine siste utspill er han neppe ønsket tilbake. (Foto: Flash90)

Nå hyller han Hitler og nazistene

West, som nylig besøkte tidligere president Donald Trump, omfavnes nå av høyreradikale og nazister.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den verdenskjente rapperen Kanye West har de siste månedene kommet med flere antisemittiske uttalelser. Nå sjokkerer han igjen. I et intervju med den høyreradikale konspirasjonsteoretikeren Alex Jones i Infowar hyllet han Adolf Hitler og sa at nazistene ikke burde kritiseres så mye.

– Jeg ser gode ting med Hitler. Hvert eneste menneske har noe av verdi som de har brakt til bordet, spesielt Hitler, sa West før han omtalte seg selv som en nazist og understrekte at han personlig likte Hitler.

West gjorde intervjuet sammen med holocaustfornekter Nick Fuentes. Både West og Fuentes var nylig i et privat møte med tidligere president Donald Trump i hans hjem i Florida. Møtet førte til kraftig kritikk av Trump fra flere jødiske ledere og republikanere. Blant annet fra David Friedman, som var USAs ambassadør til Israel under Trump-perioden.

Rabbiner Marvin Hier, som grunnla Simon Wiesenthal-senteret, sa han var «rystet og sjokkert» da han fikk vite at Trump var «vert for to antisemitter, Kanye West og Nick Fuentes, i hans bolig i Mar-a-Lago».

I tillegg til å komme med flere antisemittiske uttalelser i intervjuet med Jones gikk West også til angrep på Israels påtroppende statsminister Benjamin Netanyahu og påstod at han ønsket å ta fra ham familien.

Ikke lenge etter hyllesten av Hitler la West ut et bilde av et hakekors inne i en davidsstjerne på meldingstjenesten Twitter. Ikke lenge etterpå ble rapperen suspendert fra det sosiale mediet. West var opprinnelig utestengt fra Twitter på grunn av antisemittisme, men Twitters nye eier Elon Musk slapp ham inn igjen. Men etter bildet av hakekorset sammen med davidstjernen ble han stengt ute igjen – i alle fall foreløpig.

Enkelte har prøvd å bortforklare Wests åpenlyse hat og antisemittisme med hans bipolare lidelse, som han har vært åpen om. Men den psykiske lidelsen skaper ikke hat og antisemittisme. Det lidelsen derimot kan gjøre er å eksponere de holdninger og meninger man faktisk har.

West er en av nyere tids mestselgende artister og har millioner av tilhørere verden over. Organiasjonen Anti-Defamation League mener de antisemittiske uttalelsene fra West er en direkte trussel mot jøder.

– Når du sier at du liker Hitler og nazistene og henger sammen med dem som ønsker hvitt herredømme bør det være klart: West er en ond antisemitt. Hans kommentarer i dag på InfoWars var ikke bare onde og støtende, de setter også jøder i fare, sier lederen Jonathan Greenblatt.

Mens den kjente bloggeren Ben Shapiro, som selv er jødisk, har sagt at West sine uttalelser ikke gjør andre til antisemitter, mener den britiske jøden Joseph Cohen i Israel Advocacy Movement det motsatte. Han har laget en video som viser hvordan høyreradikale og nazister støtter West:


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart