Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Waters er en råtten jødehater

Roger Waters. (Foto: Guillermo Cadiz, flickr.com)
Tidligere Pink Floyd-medlem Roger Waters. (Foto: Guillermo Cadiz, flickr.com)
Tidligere bandmedlem i Pink Floyd slakter Norges-aktuelle Roger Waters, som omtales som en jødehater, Putin-apologet, hykler og løgner.

Pink Floyd-stjernen David Gilmour og hans kone Polly Samson kommer med kraftig kritikk av det tidligere bandmedlemmet Roger Waters.

Samson, som er en anerkjent forfatter, skrev til Rogers på Twitter:

– Du er en råtten jødehater. Du er også en Putin-apologet og en løgnaktig tyv, en hykler, skattesnylter, kvinnehatende, syk-av-misunnelse og maktsyk person. Nå er det nok av dette tullet ditt, var Samsons klare melding til Rogers.

Gilmour delte meldingen og skrev at «hvert ord er beviselig sant».

Innlegget var tilsynelatende et svar på et intervju der Waters, som er kjent for sin anti-israelske aktivisme, uttrykte støtte til den russiske presidenten Vladimir Putin. Waters går langt i å forsvare den russiske invasjonen av Ukraina.

I intervjuet sier Waters at han synes det er trist at hans tidligere kollegaer i Pink Floyd har laget en sang til støtte for Ukraina, som han mener er infisert av nazister. Han gjentok også sine sammenligner av Israel med Nazi-Tyskland.

Waters kontroversielle utspill har gjort at hans planlagte konsert i Polen har blitt avlyst. Men i Norge, Sverige og Danmark går konsertene foreløpig som planlagt. Waters skal spille to konserter i Norge, på Fornebu Arena, 11. og 12. april. I tillegg skal han spille i Stockholm 15. april og København 17. og 18. april.

Waters spilte på samme arena i Norge også i 2018. Da spurte MIFF om hvorfor tusenvis av nordmenn strømmer til for å høre en musiker med jødehat på repertoaret. Allerede den gangen var Waters utestengt fra å spille på kommunale anlegg i München på grunn av antisemittisme.

– Hans antisemittiske oppvigleri er ikke velkommen til München, skrev byens ordfører Dieter Reiter i en pressemelding.

Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair mener Waters sammenligning mellom Israel og Nazi-Tyskland er antisemittisk.

– Kritikken Waters retter mot Israel er så latterlig, den når et punkt hvor den er grunnleggende fiendtlig mot ideen at det jødiske folk skal ha et hjemland, har Blair tidligere uttalt.

«Sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk,» er også oppført som et eksempel på antisemittisme i arbeidsdefinisjonen til International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) som Norge og 24 EU-land har stilt seg bak.

Filmskaper Ian Halperin har jobbet med en dokumentar om Waters. Han mener artistens mangeårige kamp mot Israel ikke bare handler om den israelske politikken.

– Jeg har intervjuet musikere som har jobbet med ham i en årrekke og det de sa var alarmerende. De påstår at han har vært anti-jødisk i over 25 år. Mannen har helt klart en agenda, sier Halperin i et intervju med Jerusalem Post.

– Å sammenligne Israel med Nazi-Tyskland var den største fornærmelsen til minne av de seks millionene uskyldige jøder som døde. Det viser meg at han er en antisemitt og at han har en agenda ikke bare mot Israel, men mot det jødiske folk, sier Halperin til Ha’aretz.

Spørsmålet er om tusenvis av nordmenn nok en gang vil strømme til Fornebu Arena for å høre en jødehatende Putin-apologet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart