Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Frankfurt stenger konsertdørene for antisemittiske Roger Waters

Roger Waters. (Foto: Wikipedia)
Roger Waters. (Foto: Wikipedia)
Vil arrangørene på Fornebu Arena ta lærdom?

Byrådet i Frankfurt bestemte fredag å kansellere den planlagte konserten med Roger Waters 28. mai. Konserten var booket i den offentlige eide Festhalle. Undere november-pogromene i 1938 brukte nazistene dette lokalet til å samle flere tusen jøder. Her ble de dårlig behandlet, og herfra gikk de første massetransporter til konsentrasjonsleirene.

Delstaten Hesse eier 40 prosent av Festhalle, og byen Frankfurt eier 60 prosent. Den politiske ledelsen både i delstaten og byen står samlet i avvisningen av Waters.

– Roger Waters er en av antisemittene i verden med størst rekkevidde, sier byrådet i sin begrunnelse for avlysningen, ifølge nettavisen Hessenschau.

– Waters er et dårlig eksempel med sin aggressive, Israel-relaterte antisemittisme, og han bør derfor ikke gis noen kunstnerisk plattform i Hesse, sier Uwe Becker (CDU). Han er også delstatens ansvarlige for å bekjempe antisemittisme.

Fra før er Water planlagte konsert i Polen blitt avlyst. På hans planlagte turné inngår også to konserter i Norge, på Fornebu Arena, 11. og 12. april. I tillegg skal han spille i Stockholm 15. april og København 17. og 18. april.

Vil eierne og arrangørene i Oslo, Stockholm og København stå opp mot jødehatet slik som politikerne i Frankfurt?

Waters spilte på Fornebu Arena i Norge også i 2018. Da spurte MIFF om hvorfor tusenvis av nordmenn strømmer til for å høre en musiker med jødehat på repertoaret. Allerede den gangen var Waters utestengt fra å spille på kommunale anlegg i München på grunn av antisemittisme.

– Hans antisemittiske oppvigleri er ikke velkommen til München, skrev byens ordfører Dieter Reiter i en pressemelding.

Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair mener Waters sammenligning mellom Israel og Nazi-Tyskland er antisemittisk.

– Kritikken Waters retter mot Israel er så latterlig, den når et punkt hvor den er grunnleggende fiendtlig mot ideen at det jødiske folk skal ha et hjemland, har Blair tidligere uttalt.

«Sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk,» er også oppført som et eksempel på antisemittisme i arbeidsdefinisjonen til International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) som Norge og 24 EU-land har stilt seg bak.

Filmskaper Ian Halperin har jobbet med en dokumentar om Waters. Han mener artistens mangeårige kamp mot Israel ikke bare handler om den israelske politikken.

– Jeg har intervjuet musikere som har jobbet med ham i en årrekke og det de sa var alarmerende. De påstår at han har vært anti-jødisk i over 25 år. Mannen har helt klart en agenda, sier Halperin i et intervju med Jerusalem Post.

– Å sammenligne Israel med Nazi-Tyskland var den største fornærmelsen til minne av de seks millionene uskyldige jøder som døde. Det viser meg at han er en antisemitt og at han har en agenda ikke bare mot Israel, men mot det jødiske folk, sier Halperin til Ha’aretz. Spørsmålet er om tusenvis av nordmenn nok en gang vil strømme til Fornebu Arena for å høre en jødehatende Putin-apologet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart