Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelske supportere angrepet i Hellas

Tilhengere av Hapoel Jerusalem ble angrepet i Hellas. Her fra det første møtet mellom klubbene i Jerusalem 4. april. (Foto: Flash90)
Den israelske klubben Hapoel Jerusalem kaller hendelsen for «terror» og sier de fryktet en «voldelig pogrom» mot sine tilhengere.

En basketballkamp mellom det israelske laget Hapoel Jerusalem og det greske laget AEK Athens i den greske hovedstaden onsdag kveld endte i kaos, da lokale fans brant israelske flagg, skjøt fyrverkeri og kastet steiner mot de israelske supporterne, skriver Times of Israel.

Flere israelere ble lettere skadet av steinkastingen og fyrverkeriet. Kampen ble i en periode stoppet på grunn av urolighetene og politiet tillot ikke at noen av tilskuerne fikk lov til å forlate arenaen i Athen.

– Det var fullstendig kaos og total svikt i sikkerheten, sier en talsperson for Hapoel Jerusalem til den israelske TV-kanalen Channel 12.

Flere av de israelske supporterne sier politiet oppførte seg aggressivt mot dem, mens de gjorde lite for å stoppe steinkasterne.

– Helt fra starten av kampen var det en veldig fiendtlig atmosfære mot oss israelere, sier Tal Hakim, en av de israelske supporterne til stede i Hellas. Han sier mange av hjemmelagets supportere hadde palestinske flagg og flagg fra den libanesiske terrorgruppen Hizbollah på tribunen.

En supporter har lagt ut bilde av en hard gjenstand som ble kastet mot dem. (Foto: Twitter)

Det ble også hengt opp et stort banner inne i basketballhallen med teksten «Jerusalem er hovedstaden i Palestina».

– Flere forsøkte å storme vår tribune for å brenne våre israelske flagg. Vi bare ventet på at kampen skulle bli ferdig så vi kunne komme oss trygt hjem, sier Hakim til den israelske kringkasteren Kan.

Det var kvartfinale i mesterligaen som ble spilt og mange israelere hadde tatt turen til Hellas. Hapoel Jerusalem skriver i en pressemelding at de betrakter hendelsen som «terror i alle betydninger av ordet».

– Vi så på muligheten for å ta ut de israelske supporterne ved pause, men grekerne omringet dem og det var frykt for en voldelig pogrom. Laget vil ikke la disse hendelsene bli ignorert og en klage vi bil sendt til FIBA [det internasjonale basketballforbundet], skriver Hapoel Jerusalem.

Her kastes det steiner og gjenstander mot de israelske supporterne:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart