Mahmoud Abbas taler til Fatahs revolusjonære råd i Ramallah den 26. august 2023. (Foto: WAFA)

Abbas: – Hitler drepte jødene på grunn av deres rolle i samfunnet

Sterke internasjonale reaksjoner på uttalelsene til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I en tale til Fatahs revolusjonære råd den 24. august sa den palestinske presidenten Mahmoud Abbas at askenasiske jøder stammer fra Europa og ikke Midtøsten. Han sa videre at det ikke var antisemittisme som førte til Holocaust, men at jødene hadde drevet med utlån av penger.

Etter at talen ble oversatt til engelsk av Middle East Media Research Institute har den skapt internasjonal furore, skriver Jerusalem Post.

I talen sa Abbas at Adolf Hitler «kjempet mot jødene på grunn av deres historiske rolle som pengeutlånere». Han trakk frem antisemittiske myter om at jødene som var skyld i at Tyskland tapte 1. verdenskrig.

– Det var derfor Hitler hatet dem, sa den palestinske presidenten.

Abbas fulgte opp med en antisemittisk konspirasjonsteori om at de europeiske jødene ikke har noen historisk tilknytning til landet Israel, men at de er etterkommere av en tyrkisk-tilknyttet stamme kjent som khazarene, en stamme som forsvant for over et tusen år siden.

Men tiår med DNA-bevis har gjentatte ganger bekreftet at askenasi-jødene opprinnelig er fra Midtøsten, nærmere bestemt Levanten.

Dette prøver Abbas og andre fremtrende palestinere å dekke over, blant annet ved å spre løgner om opphavet til de askenasiske jødene. Abbas har flere ganger kommet med historieforfalskninger, for å feilaktig fremstille palestinerne som etterkommerne av dem som bodde i området i Bibelens tid. Og siden de europeiske jødene ikke er semitter ifølge Abbas, så kunne de heller ikke bli utsatt for antisemittisme.

– Derfor handlet ikke Holocaust om antisemittisme, sa Abbas til rådet.

Det israelske utenriksdepartementet påpeker i en uttalelse at Abbas tidligere har skrevet en doktoravhandling med holocaust-benektelse.

Også internasjonalt kommer det sterke reaksjoner på talen. Tysklands ambassadør til Israel, Stephan Seibert, sier Abbas sin tale «er en fornærmelse mot minnet til millioner av drepte menn, kvinner og barn».

– Palestinerne fortjener å høre den historiske sannheten fra sine ledere, ikke slike forvrenginger av historien, sier den tyske ambassadøren.

Frankrike sier i en uttalelse at de «på det sterkeste fordømmer antisemittisme og fornektelse av holocaust i alle slags former». Den europeiske union kaller talen til Abbas for «falsk og grovt misvisende».

– Slike historiske forvrengninger er provoserende og svært støtende. Det bidrar bare til å forverre spenningen i regionen og tjener ingens interesse, sier EU i en uttalelse og legger til:

– Uttalelsene bagatelliserer holocaust, nører opp om antisemittisme og fornærmer de millioner av ofrene for holocaust og deres familier.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart