Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Abbas: – Hitler drepte jødene på grunn av deres rolle i samfunnet

Mahmoud Abbas taler til Fatahs revolusjonære råd i Ramallah den 26. august 2023. (Foto: WAFA)
Sterke internasjonale reaksjoner på uttalelsene til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

I en tale til Fatahs revolusjonære råd den 24. august sa den palestinske presidenten Mahmoud Abbas at askenasiske jøder stammer fra Europa og ikke Midtøsten. Han sa videre at det ikke var antisemittisme som førte til Holocaust, men at jødene hadde drevet med utlån av penger.

Etter at talen ble oversatt til engelsk av Middle East Media Research Institute har den skapt internasjonal furore, skriver Jerusalem Post.

I talen sa Abbas at Adolf Hitler «kjempet mot jødene på grunn av deres historiske rolle som pengeutlånere». Han trakk frem antisemittiske myter om at jødene som var skyld i at Tyskland tapte 1. verdenskrig.

– Det var derfor Hitler hatet dem, sa den palestinske presidenten.

Abbas fulgte opp med en antisemittisk konspirasjonsteori om at de europeiske jødene ikke har noen historisk tilknytning til landet Israel, men at de er etterkommere av en tyrkisk-tilknyttet stamme kjent som khazarene, en stamme som forsvant for over et tusen år siden.

Men tiår med DNA-bevis har gjentatte ganger bekreftet at askenasi-jødene opprinnelig er fra Midtøsten, nærmere bestemt Levanten.

Dette prøver Abbas og andre fremtrende palestinere å dekke over, blant annet ved å spre løgner om opphavet til de askenasiske jødene. Abbas har flere ganger kommet med historieforfalskninger, for å feilaktig fremstille palestinerne som etterkommerne av dem som bodde i området i Bibelens tid. Og siden de europeiske jødene ikke er semitter ifølge Abbas, så kunne de heller ikke bli utsatt for antisemittisme.

– Derfor handlet ikke Holocaust om antisemittisme, sa Abbas til rådet.

Det israelske utenriksdepartementet påpeker i en uttalelse at Abbas tidligere har skrevet en doktoravhandling med holocaust-benektelse.

Også internasjonalt kommer det sterke reaksjoner på talen. Tysklands ambassadør til Israel, Stephan Seibert, sier Abbas sin tale «er en fornærmelse mot minnet til millioner av drepte menn, kvinner og barn».

– Palestinerne fortjener å høre den historiske sannheten fra sine ledere, ikke slike forvrenginger av historien, sier den tyske ambassadøren.

Frankrike sier i en uttalelse at de «på det sterkeste fordømmer antisemittisme og fornektelse av holocaust i alle slags former». Den europeiske union kaller talen til Abbas for «falsk og grovt misvisende».

– Slike historiske forvrengninger er provoserende og svært støtende. Det bidrar bare til å forverre spenningen i regionen og tjener ingens interesse, sier EU i en uttalelse og legger til:

– Uttalelsene bagatelliserer holocaust, nører opp om antisemittisme og fornærmer de millioner av ofrene for holocaust og deres familier.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart