Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Arabisk jente forsvarer Israel under «Apartheid-uken» i Sør-Afrika

- Jeg elsker landet mitt og mener det søker fred og respekterer alle sine borgere, sier Bushra Khalilieh, en 25 år gammel muslimsk araber fra Galilea. I hijab har hun nylig forsvart Israel mot apartheid-anklager i Sør-Afrika.

Israelske studenter taler Israels sak under den årlige «apartheid-uken» i Sør-Afrika. Avisen Ma’ariv rapporterte tirsdag at det var en uventet deltaker i delegasjonen. Bushras historie er plukket opp av det palestinske nyhetsbyrået Ma’an.

Til daglig er Bushra Khalilieh utvekslingsstudent på et universitet i Sør-Afrika, i et masterprogram fra universitetet i Tel Aviv. Under «apartheid-uken», når anti-israelske grupper i Sør-Afrika kritiserer og demoniserer Israel, forsvarte Khalilieh sitt hjemland. Hun kan på bakgrunn av egen erfaring fortelle hvordan det er å være araber og muslim i den jødiske staten.

Sammen med resten av den israelske delegasjonen reiste Bushra rundt til universiteter i Johannesburg og Cape Town.

– Vi snakket med studentene om Israel. Jeg fortalte dem min personlige historie som en arabisk jente som bor i Israel. Jeg føler at Israel er min hjemby hvor det er likestilling, og hvor jeg har alle mine rettigheter, sier hun.

– Når elevene hører oss, blir de overrasket da det er noen som ikke engang vet at det bor arabere i Israel. Jeg, som en arabisk israelsk jente, elsker landet mitt og mener det søker fred og respekterer alle sine borgere, legger hun til.

Bushra, en masterstudent ved universitetet i Tel Aviv, understreket at hun representerer seg selv og ikke standpunktet til den israelske regjeringen.

– Jeg representerer meg selv som en muslimsk araber som bor i Israel, som en liberal og fri jente i motsetning til andre arabiske jenter som bor i arabiske land og ikke har de menneskerettighetene jeg har som ytringsfrihet og verdighet, sier Bushra.

– Det er folk som oppfordrer til å boikotte oss og sier at det er apartheid i Israel, men jeg prøver å vise Israel som et land som er annerledes enn hva de tror, avslutter hun.

Oberstløytnant Avital Leibovitch, talskvinne for IDF, gratulerer kvinner over hele verden med kvinnedagen, og forteller om kvinners rolle i IDF. 34 prosent av stillinger i IDF er besatt av kvinner, den største andelen i hele verden.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bZrlcfq-e8M[/youtube]

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart