Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Den franske presidenten Emmanuel Macron besøker Vestmuren i Jerusalem den 22. januar 2020. (Foto: Shlomi Cohen/Flash90)

Frankrikes president hardt ut mot apartheid-anklager

Avviser påstander om at det er apartheid i Israel.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Den franske presidenten Emmanuel Macron går hardt ut mot Amnestys anklager om at det finnes apartheid i Israel. I en tale som Macron hadde skrevet til Council of Jewish Institutions in France (CRIF) understreket den franske presidenten også bekymring over resolusjoner i FN som prøver å fjerne jødenes tilknytning til Jerusalem.

– Jerusalem er det jødiske folks evige hovedstad, det vil jeg aldri slutte å si. Dette utelukker på ingen måte å anerkjenne og respektere andre religioners tilknytning til denne byen, sier Macron, som har vært i Jerusalem mange ganger, både som president og før han ble president.

– Å prøve å fjerne den jødiske tilknytningen til Jerusalem er uakseptabelt, akkurat som det er uakseptabelt at noen i rettferdighetens navn misbruker historisk skammelige termer for å beskrive staten Israel.

Macron viser til at organisasjoner som Amnesty International og Human Rights Watch har anklaget Israel for å være en apartheid-stat.

– Hvordan kan de snakke om apartheid i en stat hvor arabiske borgere er representert i regjeringen, i parlamentet, i landets lederskap og andre lederstillinger, sier den franske presidenten.

Mens Frankrike, Storbritannia, Australia, Østerrike, Tyskland, Tsjekkia, USA og andre land fordømmer Amnesty-rapporten, vil ikke Norge ta stilling:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart