Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Ung araber spionerte på Ashkenazi

En araber med israelsk statsborgerskap er tiltalt for å spionere på forsvarssjef Gabi Ashkenazi på oppdrag for Hizbollah. Den shia-muslimske terrororganisasjonen ønsker fortsatt å hevne drapet på sin terrorleder Imad Mughniyeh.
Hizbollahs agent i Israel trente på det samme treningssenteret som forsvarssjef Gabi Ashkenazi. (Foto: GPO)

Rawi Fuad Sultani (23) fra Tira ble arrestert av israelske sikkerhetsstyrker tidligere denne måneden, men det er først i dag at militærsensuren gir de israelske mediene lov å rapportere om saken.

Fikk kontakt i Marokko
Ifølge tiltaledokumentet skal Sultani først ha fått kontakt med en Hizbollah-agent på en arabisk sommerleir i Marokko arrangert av den israelsk-arabiske Balad-bevegelsen i 2008. Sultani ble ekstra interessant for Hizbollah da han fortalte sin kontaktperson at han trener på det samme treningssenteret som IDF-sjef Gabi Ashkenazi. Den israelske forsvarssjefen bor i Kfar Saba, som ligger like nord for den arabiske landsbyen Tira.

Etter at Sultani returnerte til Israel holdt han kontakt med Hizbollah-agenten gjennom telefon og Facebook. I desember 2008 skal Sultani ha reist til Polen, hvor han møtte en annen Hizbollah-agent. Her utleverte Sultani informasjon om Ashkenazi, andre israelske tjenestemenn og militære baser.

Sultani er sønn av Fuad Sultani, en velkjent advokat i Tira. Faren hevder sønnen er uskyldig, og at tiltalen er «oppblåst av politisk hensikt».

Hevnmotiver
Hizbollahs øverste militære leder, Imad Mughniyeh, ble drept av en bilbombe i Damaskus i februar 2008. Hizbollah holder Israel ansvarlig for drapet, og arbeider for å hevne seg. I sommer skal et forsøk fra Hizbollah på å bombe den israelske ambassaden i Azerbadjan ha blitt avverget.

– Spionasjesaken mot Ashkenazi viser at nervekrigen mellom Israel og Hizbollah langt fra er over, selv om vi kan anta at shia-organisasjonen for øyeblikket ikke er interessert i noen ny krig i nord, skriver Amos Harel i Ha’aretz.

Hizbollah fortsetter sine forsøk på å hevne drapet på Mughniyeh. Det er ikke bare israelske toppledere som er mål for hevnen, det kan også være at fly eller skip med israelske turister i utlandet blir angrepsmål.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart