Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Knesset-medlem Tibi irettesatt for martyr-tale

Knesset-medlem Ahmed Tibi sammen med daværende diktator i Libya, Moammar Gadhafi, i 2010. (Foto: AP Photo/Al-Arab, HO)
Knesset-medlem Ahmed Tibi sammen med daværende diktator i Libya, Moammar Gadhafi, i 2010. (Foto: AP Photo/Al-Arab, HO)
- Velsignet er martyrene innenfor den grønne linjen, de som okkupanten ønsker å referere til som terrorister, skal Knesset-medlem Ahmed Tibi ha sagt på den palestinske martyrdagen i fjor.

Knessets etikk-komité bestemte mandag å gi Tibi en meget kraftig irettesettelse etter klager om at han hadde hyllet palestinske martyrer i en tale i Ramallah, forteller Yedioth Aharonoth. Tibi sitter i Knesset som representant for det arabiske partiet Den forente arabiske listen – Ta’al.

– Kommentarene hans kan tolkes som sympatiske mot terror- og voldshandlinger, sa komiteen.

Det juridiske forumet for Israels land og et antall privatpersoner hadde lagt inn klager hos Knesset over en tale Tibi holdt på «Den palestinske shahiddagen» (shahid er det arabiske ordet som blir brukt om personer som mister livet i «hellig krig», jihad)

 

Tibi: Det er ingenting høyere enn de som dør for hjemlandet

Ifølge Knessets etikk-komité sa Tibi i talen: «I verdens- og krigshistorien, er den palestinske shahid (martyr) den høyeste herlighet. Shahiden er et symbol på hjemlandet. Jeg ønsker å gi mine velsignelser til de tusenvis av martyrer i hjemlandet og i eksil, og gratulasjoner til våre og deres shahider innenfor den grønne linjen, de som okkupanten ønsker å referere til som terrorister. Men vi sier at det er ingenting som er høyere enn de som dør for hjemlandet. Okkupanten er den virkelige terroristen og i Israel er han ansett som en helt eller en statsråd.»

 

Mener redigeringen er problematisk, ikke det han sa

Tibi forklarte til komiteen at talen ble tatt opp for over et år siden, og hevdet opptaket var redigert på en slik måte at det han egentlig hadde ment å si ikke kom frem.

Tibi forklarte at shahidene, martyrene, som han nevnte i talen ikke drepte noen. Komiteen aksepterte ikke forklaringen hans. Komiteen sa  talen hans viste sympati for terror- og voldshandlinger mot staten Israel, israelske soldater og innbyggere.

Dette er ikke første gang Tibi er irettesatt av Knessets etikk-komité. I november 2010 fikk han en reprimande for sin reise til Libya, der han møtte daværende leder Muammar Gaddafi.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart