USAs president Barack Obama med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ved sin side under sitt besøk i Israel i 2013. Foto: Whitehouse.gov.
USAs president Barack Obama med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ved sin side under sitt besøk i Israel i 2013. Foto: Whitehouse.gov.

Liten tillit til at Obama stanser Iran

Bare én av fem israelere stoler på at USAs president Barack Obama vil komme til å hindre Iran i å tilegne seg atomvåpen.

Det viser en fersk undersøkelse utført for Times of Israel.

Respondentene ble spurt om de var enige eller uenige i følgende uttalelse: ”Jeg stoler på at USAs president Barack Obama vil sikre at Iran ikke oppnår å få atomvåpen.” Kun 22 prosent svarte at de var enige i dette. 64 prosent var uenige og 15 prosent svarte ”vet ikke” eller lot være å svare.

Likevel får Obama støtte fra én av tre israelere
I den samme undersøkelsen ble de israelske borgerne spurt om sin generelle oppfatning av president Obama. 33 prosent svarte at de støtter Obama, mens 50 prosent svarte at de ikke gjør det. Selv blant de 33 prosentene som hadde vært positive til å stemme på presidenten dersom de hadde kunnet delta i amerikanske valg, var det bare 43 prosent som hadde tillit til at Obama vil stoppe Iran fra å komme i besittelse av atomvåpen, og like mange som ikke hadde tillit til ham i dette spørsmålet.

Mest populær på venstresiden
Obama er mest populær blant israelske velgere som plasserer seg selv på den politiske venstresiden, noe mindre blant sentrumsvelgerne og enda mindre på høyresiden. Den befolkningsgruppen han er minst populær hos, er de israelske araberne. Der får han bare støtte fra 20 prosent av velgerne.

Undersøkelsen ble gjennomført 26.-31. desember 2013 blant et representativt utvalg på 802 voksne, stemmeberettigede israelere. Feilmarginen i en slik undersøkelse er på 3,5 prosent.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart