Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Borgerkrigen i Syria slår inn på Golan

Den israelske journalisten Guy Varon har publisert bilder på Twitter av en av ambulansene som ble angrepet. (Foto: Guy Varon)
Den israelske journalisten Guy Varon har publisert bilder på Twitter av en av ambulansene som ble angrepet. (Foto: Guy Varon)
Flere drusere er arrestert av israelsk politi etter at en rasende mobb med drusere lynsjet syrer i israelsk ambulanse.

Situasjonen for druserne i Syria er blitt svært mye mer kritisk de siste månedene. 15. juni meldte MIFF at drusere i Israel sender penger til sine drusiske brødre i Syria til våpenkjøp. Hatet mot jihadist-grupper som kjemper mot drusere i Syria har tydeligvis vokst seg veldig sterkt også på israelsk side av Golan-høydene. En stor gruppe drusere fra landsbyene Hurfeish og Majdal Shams på Golan gjennomførte mandag to angrep mot israelske ambulanser. En syrisk pasient ble drept og en annen kritisk skadet i det siste angrepet.

Natt til onsdag ble ni drusere arrestert, mistenkt av israelsk politi for å ha deltatt i lynsjingen. Angriperne skal ha trodd at jihadister fra al-Nusra Fronten var pasienter i ambulansene. Israelske forsvarsstyrker insisterer på at de ikke gir medisinsk behandling til militante syrere, men bare til skadde sivile.

Angrepene mot ambulansene er blitt fordømt av israelske ledere. Statsminister Benjamin Netanyahu har lovet å arrestere dem som «tok loven i sine egne hender».

 

Skjøt seg selv i foten

– Druserne som lynsjet en skadet syrer i kaldt blod mandag kveld skjøt nesten helt sikkert sine drusiske brødre over grensen i foten, kommenterer Avi Issacharoff, journalist i Times of Israel. Angriperne svertet omdømmet til druserne i Israel og svekket jødiske israeleres sympati med deres forfulgte brødre i Syria. Men mer alvorlig er det nok at de har gitt sunni-ekstremister i Syria et påskudd til å hevne drapet på mannen som var, ifølge druserne og det syriske regimet, en militant sunni-muslim. Druserne, som har forsøkt å få Israel og det internasjonale samfunnet til å mobilisere for å hjelpe deres brødre, kan ha oppmuntret sine jihad-fiender til å fortsette sine massedrap på drusere i Syria.

Tilhengere av Bashar Assad i Syria har rost den drusiske mobben på Golan og beskrevet deres angrep på skadde menn i en ambulanse som «heltemodig».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart