De seks arresterte (Foto: Shin Bet/Jerusalem Post)
De seks arresterte (Foto: Shin Bet/Jerusalem Post)

Israelske, arabiske lærere tiltalt for støtte og spredning av propaganda for «Den islamske staten»

Fire skolelærere fra det sørlige Israel ble nylig arrestert av israelsk politi og sikkerhetstjeneste for å ha støttet "Den islamske staten" (IS) og for å ha brukt stillingene til å spre IS-propaganda til elever og lærere.

Til sammen seks israelske arabere – deriblant fire lærere – fra Negev-ørkenen i det sørlige Israel, ble mandag 6. juli 2015 tiltalt i Beersheba District Court for en lang rekke kriminelle forhold, inkludert distribusjon av materiale for en ulovlig organisasjon, støtte til en terror-organisasjon, planlegging av kriminelle handlinger og ulovlig utreise fra landet.

Terrorgruppen IS ble formelt erklært forbudt i Israel i september 2014.

Den interne sikkerhetstjenesten i Israel, Shin Bet, skrev i en pressemelding på mandag at de seks tiltalte fra Beduiner-landsbyen Houra skal ha holdt hemmelige møter der de diskuterte IS-ideologi, så på propagandavideoer og lyttet til taler holdt av IS-ledere. I tillegg planla noen av dem å reise til Syria for å krige sammen med IS.

Ifølge tiltalen mot en av de arresterte skal medlemmene i cellen ha hatt møter en eller to ganger i uken fra slutten av 2013 til juni 2015 ved siden av en moské i landsbyen Houra.

I april 2014 skal Othman Abdelkayan, en lege som planla å arbeide på Soroka medisinske senter i Beersheba, ha deltatt på et av møtene. Han reiste senere til Syria for å slutte seg til IS og døde der kort tid etterpå.

Ifølge Shin Bet skal også en rektor ved en skole og flere lærere være avhørt etter mistanke om å ha kjent til cellens aktiviteter og planer uten å melde fra til myndighetene.

Flere andre av medlemmene skal allerede ha reist fra Israel til Syria for å delta i krigen sammen med IS.

Utdanningsminister Naftali Bennett sa etter at arrestasjonen og tiltalen mot de fire lærerne ble kjent: – I løpet av de siste månedene har beduin-lærere i Houra promotert ideologien til Islamsk stat blant sine elever. Lærere skal ikke bli terrorister i Israel. Jeg har bedt om at de blir sparket fra jobben som lærere for å ha gitt opplæring i terror. Vi skal ha null-toleranse for dem som fremmer terror. I mellomtiden vil vi fremme god og sunn utdannelse for den beduinske befolkningen.

Kilde: Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart