Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Lieberman: – Folkemassen ved begravelsen til terroristen viser at Umm al-Fahm må ligge i Palestina

Forsvarsminister Avigdor Lieberman ser utover Israels nordlige grense. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman skuer utover grensen mellom Israel og Syria. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Forsvarsministeren flagger igjen sitt forslag om å gjøre Israel mindre.

Den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman gjentok tirsdag sitt forslag om å overføre jurisdiksjon over flere israelsk-arabiske byer til en framtidig palestinsk stat, skriver nettavisen Times of Israel.

Liebermans utspill kom etter at hundrevis av mennesker deltok i begravelsen til terroristen Ahmed Muhammad Mahameed i den arabiske byen Umm al-Fahm i Nord-Israel mandag. Israelsk-arabiske Mahameed ble skutt og drept da han forsøkte å knivstikke en politimann i Jerusalem.

Politiet sier den store deltakelsen i begravelsen var et brudd på avtalen de hadde med familien om å holde en lav profil på begravelsesseremonien.

– Lurer du fortsatt på hvorfor Umm al-Fahm må være en del av Palestina og ikke Israel? Gårsdagens scener hvor hundrevis av mennesker deltok i begravelsen til en terrorist fra deres hjemsted, med palestinske flagg og rop om martyrer, bør være en vekker. Planen jeg publiserte for mange år siden om bytte av territorium og befolkning er mer relevant enn noen gang, skiver Lieberman på Twitter.

Her kan du se video fra begravelsen, hvor hundrevis deltok:

Mahameed ble skutt og drept da han forsøkte å knivstikke en politimann i Gamlebyen i Jerusalem i forrige uke. Liket hans ble returnert til familien natt til mandag, etter at politiet kom til enighet med familien om hvor mange som skulle delta på begravelsen og hvilken rute begravelsesfølget skulle gå.

Politiet ønsket ikke at begravelsen skulle bli en hyllest av terroristen, men slik gikk det ikke. Det ble sendt opp fyrverkeri da terroristens lik kom til byen og flere hundre deltok i begravelsen. Begravelsesfølget som gikk gjennom byen ropte «med innsats og blod vil vi betale prisen for deg, martyr».

Lieberman mener dette viser at mange israelske arabere ikke er lojale mot Israel. Derfor ønsker han å flytte på grensene slik at den store arabiske befolkningen som i dag ligger på israelsk side av den grønne linjen, i framtiden ligger under jurisdiksjonen til en palestinsk stat.

Planen til Lieberman går ut på at «triangel-området» sørøst for Haifa, inkludert byer med store israelsk-arabiske befolkninger, blir en del av en palestinsk stat i forbindelse med en fredsavtale. Til gjengjeld skal jødiske bosetninger på Vestbredden komme under israelsk suverenitet.

Forsvarsministeren har tidligere sagt at de arabiske innbyggerne i de aktuelle byene i Nord-Israel identifiserer seg med den palestinske saken, herunder å avvise Israels rett til å eksistere og støtte dem som ønsker å utslette den jødiske staten.

Forslaget om å bytte landområder mellom Israel og palestinerne har fått noe støtte i det internasjonale samfunn og Lieberman har i flere år tatt opp forslaget i møte med diplomater, inkludert Trump-administrasjonen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart