Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

I dette bildet av Arab al-Naim fra 2006 ser man at de fleste bodde i enkle skur. I dag bor de fleste i moderne boliger. (Foto: Wikipedia)
I dette bildet av Arab al-Naim fra 2006 ser man at mange bodde i enkle skur. I dag bor de fleste i nye og moderne boliger.

I denne beduinlandsbyen stemmer nesten alle på Netanyahu

- Han var den eneste politikeren som brydde seg om byen vår, sier innbygger.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

– Selvfølgelig skal jeg stemme på Netanyahu, sier 52 år gamle Yousef Naim i den israelske beduinlandsbyen Arab al-Naim til nettavisen Times of Israel.

Rundt 1000 beduiner bor i den lille landsbyen som ligger på en høyde i Galilea mellom Karmiel og Sakhnin. Mange av dem som bor her har tjenestegjort i det israelske forsvaret og i grensepolitiet. Ved valget 9. april vil nesten hele byen stemme på Benjamin Netanyahu og høyrepartiet Likud.

– Han var den første politikerne som brydde seg om byen vår, sier Naim.

Årsaken til at Netanyahu er så populær i denne landsbyen er at han i 1999 var den første politikeren som anerkjente den. Tidligere hadde landsbyen og dens innbyggere blitt neglisjert. Det hadde også vært forsøk på å flytte innbyggerne, som alle tilhører den samme familien, til et annet område.

– Jeg erklærer herved offisielt at Arab al-Naim skal være et lokalsamfunn med like rettigheter i staten Israel, sa Netanyahu i en tale tilbake i 1999.

Tidligere bodde innbyggerne i beduinlandsbyen for det meste i enkle skur. I dag bor de aller fleste i moderne bolighus. I tillegg har Israel investert flere titalls millioner kroner i gatelys, infrastruktur og andre viktige tjenester.

– Jeg stemmer på Netanyahu fordi han har gjort at landsbyen vår blomstrer. Uten hans hjelp ville jeg trolig fortsatt ha bodd i et skur og frøst om natten, sier en 32 år gammel innbygger, som ikke ønsker å ha navnet sitt på trykk.

At Netanyahu har vært en av pådriverne for nasjonalstatloven, som er blitt kritisert av mange minoriteter i Israel, påvirker heller ikke populariteten til «Bibi». Mashour Naim (23 år) sier loven «ikke har endret en eneste ting».

– Jeg ble behandlet likeverdig før og jeg blir fortsatt behandlet likeverdig.

Ved valget i 2015 stemte hele 77% av innbyggerne på Netanyahu og Likud. Det er ganske formidabelt med tanke på at de aller fleste beduin-velgere stemmer på Den arabiske felleslisten, som ligger langt unna Likud politisk. I mange andre beduinbyer får Likud mindre enn én prosent av stemmene.

Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart