Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

I denne beduinlandsbyen stemmer nesten alle på Netanyahu

I dette bildet av Arab al-Naim fra 2006 ser man at de fleste bodde i enkle skur. I dag bor de fleste i moderne boliger. (Foto: Wikipedia)
I dette bildet av Arab al-Naim fra 2006 ser man at mange bodde i enkle skur. I dag bor de fleste i nye og moderne boliger.
- Han var den eneste politikeren som brydde seg om byen vår, sier innbygger.

– Selvfølgelig skal jeg stemme på Netanyahu, sier 52 år gamle Yousef Naim i den israelske beduinlandsbyen Arab al-Naim til nettavisen Times of Israel.

Rundt 1000 beduiner bor i den lille landsbyen som ligger på en høyde i Galilea mellom Karmiel og Sakhnin. Mange av dem som bor her har tjenestegjort i det israelske forsvaret og i grensepolitiet. Ved valget 9. april vil nesten hele byen stemme på Benjamin Netanyahu og høyrepartiet Likud.

– Han var den første politikerne som brydde seg om byen vår, sier Naim.

Årsaken til at Netanyahu er så populær i denne landsbyen er at han i 1999 var den første politikeren som anerkjente den. Tidligere hadde landsbyen og dens innbyggere blitt neglisjert. Det hadde også vært forsøk på å flytte innbyggerne, som alle tilhører den samme familien, til et annet område.

– Jeg erklærer herved offisielt at Arab al-Naim skal være et lokalsamfunn med like rettigheter i staten Israel, sa Netanyahu i en tale tilbake i 1999.

Tidligere bodde innbyggerne i beduinlandsbyen for det meste i enkle skur. I dag bor de aller fleste i moderne bolighus. I tillegg har Israel investert flere titalls millioner kroner i gatelys, infrastruktur og andre viktige tjenester.

– Jeg stemmer på Netanyahu fordi han har gjort at landsbyen vår blomstrer. Uten hans hjelp ville jeg trolig fortsatt ha bodd i et skur og frøst om natten, sier en 32 år gammel innbygger, som ikke ønsker å ha navnet sitt på trykk.

At Netanyahu har vært en av pådriverne for nasjonalstatloven, som er blitt kritisert av mange minoriteter i Israel, påvirker heller ikke populariteten til «Bibi». Mashour Naim (23 år) sier loven «ikke har endret en eneste ting».

– Jeg ble behandlet likeverdig før og jeg blir fortsatt behandlet likeverdig.

Ved valget i 2015 stemte hele 77% av innbyggerne på Netanyahu og Likud. Det er ganske formidabelt med tanke på at de aller fleste beduin-velgere stemmer på Den arabiske felleslisten, som ligger langt unna Likud politisk. I mange andre beduinbyer får Likud mindre enn én prosent av stemmene.

Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart