Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Rekordmange nye koronatilfeller

To ultraortodokse menn med munnbind i Jerusalem. I tillegg til det ultraortodokse samfunnet i Israel har også det arabiske samfunnet vært hardt rammet av koronaviruset. Flere arabiske og ultraortodokse bydeler er stengt. (Foto: Wikipedia)
Over 3000 nye smittetilfeller påvist i løpet av 24 timer.

Israelske helsemyndigheter opplyser torsdag morgen om at det er registrert over 3000 nye tilfeller av koronasmitte de siste 24 timene, det høyeste antallet nye smittetilfeller siden pandemien startet, skriver Times of Israel.

Økningen skjer bare to dager etter skolestart for 2,4 millioner skolebarn.

122.539 personer har nå fått påvist koronasmitte i Israel. Av dette er 23.698 fortsatt aktive smittetilfeller. For 418 av de smittede er tilstanden alvorlig, med 118 personer tilkoblet respirator. Tilstanden er moderat for 155.

Så langt har 969 personer dødd som følge av koronaviruset i Israel.

En ikke-navngitt person i helsedepartementet sier til TV-kanalen Channel 12 at de vurderer nye tiltak for å begrense spredningen. Mye av spredningen har tidligere skjedd i arabiske og ultraortodokse nabolag. Myndighetene skal nå undersøke om smitten har spredt seg mer i samfunnet generelt.

– Hvis konklusjonen er at smitteøkningen kommer fra befolkningen generelt, så vil vi ikke ha noe annet valg enn å innføre omfattende restriksjoner, sier personen. Frem til nå har strategien vært mer lokale restriksjoner.

Likud-minister Yuval Steinitz er en av dem som har etterlyst en nasjonal nedstengning, lik den landet hadde da utbruddet startet i mars.

– Det er ingen måte å unngå en nedstengning på. Hvis vi hadde gjort det for to måneder siden, så ville vi vært et grønt land nå. Dagens smittenivå, som vil utgjøre en million smittede i året, vil bli umulig å håndtere ikke bare for helsevesenet vårt, men også for landets økonomi, forteller Steinitz.

Tilstanden er alvorlig for over 400 av de koronasmittede. Så langt har 969 personer dødd som følge av viruset. (Foto: Wikipedia)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart