Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Skoleelever ønskes velkommen til et nytt skoleår på en skole drevet av The Jewish Agency. (Foto: Jewish Agency)

Skolestart for 2,4 millioner skolebarn

Flere frykter skoleåpningen vil føre til økt koronasmitte i Israel.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Tirsdag 1. september startet et nytt skoleår for 2,4 millioner barn i Israel. Åpningen skjer samtidig som Israel sliter med høye smittetall. Nå frykter mange at skoleåpningen vil føre til økt smitte, skriver Times of Israel.

Israels raske gjenåpningen av skolene i mai, etter at strenge restriksjoner hadde slått koronaviruset kraftig tilbake måneden før, ble den gang sett på en som av de største årsakene til at pandemien blusset opp igjen i Israel.

Men ikke alle elever har returnert til skolen. I en beslutning som ble tatt like før skolestart ble det bestemt at skoler i områder med høy smitte skal holdes stengt. Det gjelder 332 skoler og 716 førskoler og barnehager.

For titusenvis av skolebarn er dermed skoleåpningen utsatt inntil videre.

– I motsetning til alle spådommer har skoleåret startet for 2,5 millioner elever. Vi håper å få bringe tilbake de 130.000 i røde byer [byer med høy smitte] så snart som mulig, forteller utdanningsminister Yoav Gallant.

Undervisningen vil foregå i henhold til Utdanningsdepartementets plan for «sikker læring», som ble utviklet som et svar på pandemien. Det innebærer blant annet at første- og andreklasse har vanlige klasserom, mens tredje- og fjerdeklasse vil deles opp i mindre klasser. Fra femteklasse og oppover skal det i større grad tas i bruk hjemmeundervisning. En utfordring er at mange elever ikke har tilgang på datamaskin eller internett som kreves for effektiv hjemmeundervisning.

En skolestreik truer også i skyggen av skoleåpningen. Lærernes fagforening krever tiltak overfor lærere som er risikosonen for koronaviruset. Hvis det ikke blir inngått et kompromiss kan det gå mot storstreik i israelske skoler.

117.030 personer har fått påvist koronaviruset i Israel, med 2159 nye tilfeller det siste døgnet. Så langt har 939 personer dødd av viruset i Israel. 891 personer er innlagt på sykehus, hvorav tilstanden er alvorlig for 436.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart