Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

100 drap i det arabiske samfunnet så langt i år

Politiet ved åstedet hvor en israelsk-arabisk mann ble funnet drept i byen Rameh 15. august 2021. (Foto: Flash90)
Politiet sliter med å stanse drapsbølgen. 2021 blir det blodigste året i manns minne.

En israelsk-arabisk mann ble tidlig mandag morgen 18. oktober skutt i den arabiske byen Bi’na i det nordlige Israel. Ifølge politiet satt mannen i bilen sin da han ble beskutt av ukjente menn, skriver Times of Israel.

– Som et resultat av skytingen ble en mann i 40-årene kritisk skadet. Han ble senere erklært død av medisinsk personell, sier politiet i en uttalelse.

Byens ordfører har identifisert offeret som 44 år gamle Salim Abd al-Karim Hasarma. Hans bror, Ibrahim Hasarma, ble skutt og drept i desember 2019. Ordføreren sier familien har vært i konflikt med en annen lokal familie.

Drapet føyer seg dermed inn i en dyster statistikk. Så langt i år har det vært 100 drap i det arabiske samfunnet i Israel. 2021 blir et svært voldelig år.

– Ett hundre drap i det arabiske samfunnet siden begynnelsen på dette året. Tusenvis er skadet, titusenvis er traumatisert og en frykt som tilhører hver og en av oss, skriver Meretz-politiker og minister Issawi Frej på Twitter.

Siden 2015 har antallet drap i det arabiske samfunnet økt kraftig. Da ble 64 israelske arabere drept, mot 38 israelske jøder. I 2020 var det 42 drap blant jødene, mens det var hele 96 drap blant araberne i Israel. Og det til tross for at araberne er en minoritet på bare 20 prosent av befolkningen. Drapene dreier seg om alt fra familiefeider og mafiakriger til vold mot kvinner.

Voldsbølgen forsterkes også av at det er store mengder ulovlige våpen på avveie i det arabiske samfunnet. Det finnes rundt 400.000 ulovlige våpen i sirkulasjon i Israel, de aller fleste av dem er på arabiske hender.

Israelske myndigheter har lovet å slå hardt ned på volds- og drapsbølgen og skal blant annet rekruttere over 1000 nye politifolk. I tillegg skal den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet også involveres i dette arbeidet.

Regjeringen har også fremmet et kontroversielt forslag om ransakelser uten rettsordre i alvorlige saker hvor man frykter at bevis vil bli ødelagt. Politiet opplever jevnlig at når de omsider får en rettskjennelse til ransakelse, så har de mistenkte rukket å ødelegge bevisene, som å slette overvåkingsbilder.

– Dette er en krig. Vi må gi politiet og sikkerhetstjenestene bedre verktøy for å kunne lykkes i oppdraget sitt, sier justisminister Gideon Sa’ar.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart