Leder av den Arabiske felleslisten, Ayman Odeh (t.v.) og Ahmad Tibi var blant de arabiske politikerne som boikotte Zelenskys tale. (Foto: Flash90)

Arabiske partier boikottet Zelenskyj

- NATO og USA har skylden for krigen, sier arabisk politiker om den russiske invasjonen av Ukraina.

Søndag 20. mars holdt den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj en tale til politikerne i det israelske parlamentet Knesset og Israel. Men ikke alle var interessert i å høre på hva Ukrainas president hadde å si.

De to arabiske partiene i Knesset valgte å boikotte talen hans. Bare én av de 10 representantene til de israelsk-arabiske partiene stilte opp.

– Vår posisjon er at NATO og dets leder Amerika tvang frem denne krigen, sier Mansour Dahamsheh, partisekretær i partiet Hadash, som er en del av koalisjonen Den arabiske felleslisten, skriver Times of Israel.

Talen til de israelske politikerne ble overført via Zoom og de aller fleste politikerne deltok. Noen hadde til og med koblet seg opp fra Indonesia og Frankrike. Bare de arabiske partiene boikottet talen til Zelenskyj.

Walid Taha fra Ra’am var den eneste fra de arabiske partiene som fulgte talen på Zoom. Partileder Mansour Abbas talte på en konferanse i Haifa samtidig som talen til den ukrainske presidenten foregikk.

Den største motstanden mot Zelenskyjs tale kom fra det venstreradikale arabiske partiet Hadash, som har en marxistisk bakgrunn som kommunistisk parti. Partiet har historiske bånd til Sovjetunionen, med mange medlemmer som tidligere studerte eller jobbet der. Beslutningen om å boikotte talen fikk kritikk fra andre venstreorienterte partier.

– Ingenting kan rettferdiggjøre å boikotte talen til en demokratisk valgt leder som representerer et folk under et brutalt angrep fra en totalitær atommakt, skriver den venstreorienterte menneskerettighetsadvokaten Michael Sfard på Twitter.

Politikere fra Hadash fikk også kritikk i 2017, da de nektet å fordømme Syrias diktator Bashar al-Assad, etter at regimet hans brukte kjemiske våpen mot den syriske sivilbefolkingen. Partimedlemmer har tvert imot hyllet Assads erobring av opprørskontrollerte områder i Syria.

Heller ikke palestinerne ønsker å kritisere Russland. Mens Israel allerede på invasjonens første dag fordømte den russiske invasjonen, har palestinske myndigheter enda ikke fordømt Russlands krigføring.

Da NRKs Sidsel Wold snakket om Zelenskyjs tale til Knesset på Dagsrevyen nevnte hun ingenting om at arabiske politikere boikottet den. I stedet ble det falske sitat, dobbeltstandard og forsnakkelse:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Én kommentar

  1. Ser Sissel Voll nyter å snakke nedsettende og løgn mot det eneste demokratiske land i Midtøsten. Hun er en av de verste reporterne NRK.har. Fy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart