Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sidsel Wolds falske sitat, dobbeltstandard og forsnakkelse på Dagsrevyen

Sidsel Wold på NRK Dagsrevyen 20. mars 2022. (Skjermdump tv.nrk.no)
Innslaget på NRK Dagsrevyen søndag 20. mars avslørte Sidsel Wolds dobbeltstandard mot Israel i all sin tydelighet.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte til Israels nasjonalforsamling Knesset søndag 20. mars. Dette fikk også dekning på NRK Dagsrevyen, med Sidsel Wold i studio.

– En grunn er kanskje at han selv er jøde, og ville snakke til den jødiske staten. Han tiltalte dem som brødre og søstre, men så refset han dem, innledet Wold.

Zelenskyj oppfordret Israel innstendig til å gi mer hjelp til den ukrainske forsvarskampen, slik at han gjort i taler til nasjonalforsamlinger i en rekke andre vestlige land.

Wold nevnte ikke hvordan Zelenskyj innledet sin tale, men NRKs teksting fikk det heldigvis fram: «Både Ukraina og Israel er truet av ødeleggelse». «Vi er i forskjellige land og i fullstendig ulike situasjoner. Men trusselen er den samme både for oss og dere – den totale ødeleggelsen av folket, staten og kulturen. Og til og med mot våre navn: Ukraina og Israel,» sa Zelenskyj, ifølge den offisielle oversettelsen til engelsk fra Ukrainas ambassade i Israel.

Sidsel Wolds falske sitat

Wold gjenga noen av Zelenskyjs oppfordringer til Israel, og fortsatte: «Noe av det Ukraina mest trenger, er en flyforbudssone, og han sa også at det israelske flyvåpenet som er veldig sterkt kanskje kunne hjelpe dem med det, siden Israel ikke er medlem i NATO.»

Ifølge den offisielle engelske versjonen av talen nevnte ikke Zelenskyj flyforbudssone med et ord i talen. Han nevnte heller ikke Israels flyvåpen eller Israel ikke er medlem av NATO. MIFF har fått bekreftet at Zelenskyj heller ikke nevnte dette i den muntlige framføringen av talen som ble tolket til hebraisk.

Selv om Israels flyvåpen er sterkt, har ikke Israel mulighet til å operere betydelige styrker 2.000 kilometer borte fra sine egne flybaser. Langt mindre hjelpe til å opprettholde en flyforbudssone over tid i konfrontasjon med russiske flystyrker. Hvis Zelenskyj hadde framsagt et slikt krav, ville han vite at det er helt urealistisk, men alt tyder på at Wold diktet det opp.

«Han er ikke fornøyd med Israels politikk,» smilte Wold. Hun glemte å nevne at Zelenskyj åpnet talen med å takke Israels statsminister «veldig mye for din støtte». Zelenskyj er ikke fornøyd med noen vestlige land, og mener hjelpen som de har mottatt er utilstrekkelig.

Sidsel Wolds dobbeltstandard

Til slutt spurte NRKs programleder: Nå har jo Israel ønsket en nøkkelrolle i meklingen mellom Russland og Ukraina, hvor sannsynlig er det at det skjer?

Wold svarte: «Ja, statsminister Naftali Bennett vil veldig gjerne være mekler, men Israel er jo selv i en konflikt med palestinerne og Israel er jo selv en okkupant slik Zelenskyj sier at Russland er, så jeg vet ikke om Israel er det beste valget. Men jeg tror Tyrkia ligger mye bedre an som fredsmekler og tilrettelegger, det har tyrkerne vist til nå,» smiler Wold.

Her kommer Wolds dobbeltstandard mot Israel fram i all sin tydelighet. Tyrkerne er i konflikt, og tyrkerne okkuperer, men det diskvalifiserer dem visstnok ikke, skal vi tro Wold. Tyrkerne okkuperer Nord-Kypros, deler av nordvestlige Syria og store deler av det som det kurdiske folket ser på som sitt Kurdistan.

Du vil aldri få høre det fra Wold og NRK, men Ukrainas ambassadør til Israel sa allerede for to uker siden at Israels mekling «er mye viktigere enn salg av våpen og ammunisjon». Senest 16. mars skrev Financial Times at Israels statsminister har vært «den primære internasjonale mekleren».

Mandag 21. mars sier Zelenskyj selv: «Statsministeren i Israel prøver å finne en måte å holde samtaler på, og det er vi takknemlige for. Vi er takknemlige for hans innsats, slik at vi før eller siden kan starte samtaler med Russland, muligens i Jerusalem. Det er det rette stedet å finne fred, dersom det er mulig.»

Israels militære kontroll av Vestbredden er forøvrig lovlig, og historisk sett har nok de fleste land som har inntatt en meklerrolle mellom krigførende parter også selv vært i konflikt.

Sidsel Wolds forsnakkelse

Hva var Wolds forsnakkelse? «Zelenskyj sammenlignet Russlands aggresjon og angrep mot ukrainerne med Holocaust, nazistenes utryddelse av seks jøder,» sa Wold. Millioner glimret med sitt fravær.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart