Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Bennetts mekling mer verdt enn våpen

Ukrainas ambassadør til Israel Yevgen Korniychuk på en pressekonferanse i Tel Aviv 7. mars 2022. (Foto: Flash90)
Det sier Ukrainas ambassadør Yevgen Korniychuk.

Ukraina er glad for den israelske statsministeren Naftali Bennetts forsøk på å mekle med Russland, sier Yevgen Korniychuk, Ukrainas ambassadør til Israel. Det var lørdag at Bennett dro på et overraskende besøk til Moskva for å diskutere krigen i Ukraina med president Vladimir Putin.

– Tusen takk for fredsarbeidet. Dette er uvurderlig for oss. Dette er mye viktigere enn salg av våpen og ammunisjon, forteller Korniychuk.

Han understreker at landet fortsatt ønsker seg utenlandsk våpenhjelp, men at de forstår at Israel ikke sender våpen, skriver Jerusalem Post.

Selv om Israel har fordømt den russiske invasjonen og stilt seg på Ukrainas side, har de holdt seg mer nøytral enn de fleste Vestlige land.

Israel er helt avhengig av godvilje fra Russland for å kunne operere i nabolandet Syria. Russland er sterkt til stede i Syria med flybaser, militære og antiluftskyts, men har tillatt at Israel opererer mot iransk våpenproduksjon og våpenleveranser til iransk-støttede terrorgrupper.

Skulle Russland nekte Israel i å gjennomføre sine aksjoner i Syria ville det ført til en stor sikkerhetsutfordring for den jødiske staten.

At Israel har et tett bånd til både Russland og Ukraina har samtidig gjort at landet har seilet opp som en potensiell mekler mellom partene.

– Jerusalem er et mulig sted for forhandlinger og møter på høyeste nivå, sier den ukrainske ambassadøren til Israel. Korniychuk understreker at Ukraina ser på Israel som en venn.

Det er lite som er blitt offentlig kjent om mulige resultater av samtalene mellom Bennett og Putin. Etter møtet med Putin dro Bennett direkte til Tyskland hvor han møtte den tyske kansleren Olaf Scholz.

Selv om Korniychuk forstår at Israel ikke vil sende våpen, så håper han de vil sende beskyttelsesutstyr som hjelmer og vester. Han takket også Israel for å sende feltsykehus og 100 tonn nødhjelp til Ukraina.

Ambassadøren skrøt også av støtten og hjelpen fra det israelske folk.

– Vi er dypt imponert over støtten fra det israelske folk. I løpet av de siste to ukene har de kommet, dag og natt, til det ukrainske kultursenteret med det de kan for å støtte ukrainerne, sier han.

Statsminister Naftali Bennett tar imot jødiske flyktninger fra Ukraina på Ben Gurion. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart