Israels statsminister Naftali Bennett sier landet vil sende 100 tonn med nødhjelp til Ukraina. (Foto: Yoav Ari Dudkevitch/POOL)

Sender 100 tonn nødhjelp til Ukraina

Nødhjelpen skal være på plass innen kort tid.

Israel sender 100 tonn med nødhjelp til sivilbefolkningen i Ukraina.

– Det vil inkludere utstyr for å rense vann, medisinsk utstyr, medisiner, telt, tepper, soveposer og annet utstyr til ukrainerne som er på flukt fra krigen, sier Israels statsminister Naftali Bennett.

Utstyret skal være på plass i Ukraina i løpet av de neste 24 timene.

Bennett sier også at israelske myndigheter jobber døgnet rundt med å hjelpe israelere som sitter fast i landet med å komme seg ut. Han sier også at han håper konflikten løses før situasjonen for sivile blir verre.

– Vi ber for Ukrainas innbyggere og håper at ytterligere blodsutgytelse kan unngås, sier han.

Den israelske statsministeren snakket med den russiske presidenten Vladimir Putin på telefon søndag. Bennett foreslo at Israel kunne være forhandler mellom partene, men Putin skal ha avslått tilbudet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart