Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sidsel Wold dømte Netanyahu til fengsel

Sidsel Wold på Dagsrevyen 21 25. februar 2024. (Skjermdump fra tv.nrk.no)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil ikke automatisk få fengselsstraff, selv om Sidsel Wold framstiller det slik.

På Dagsrevyen 21 søndag 25. februar forklarte NRKs journalist Sidsel Wold hva som kan skje dersom Israels regjering blir tvunget til å gjøre så store kompromisser i en fangeutveksling at de mest høyreorienterte partiene trekker seg fra regjeringen.

«Da mister han [Benjamin Netanyahu] rett og slett makten, hvis regjeringen hans kollapser, og for Netanyahu da så venter faktisk fengselsstraff, for han er tiltalt for flere forhold – korrupsjon og bedrageri,» sa Wold.

Nettsiden Norges domstoler forklarer tiltale slik: «Tiltale (ofte kalt tiltalebeslutning) er påtalemyndighetens anklagedokument som presenteres for retten i straffesaker. Tiltalebeslutningen angir temaet for hva domstolen skal ta stilling til og skal sammen med bevisene som legges frem være det som retten skal basere sin avgjørelse på.»

I rettsstater, som Norge og Israel, er man ikke skyldig selv om man er tiltalt. Dette ser Wold ut til å glemme.

Netanyahu ble tiltalt for korrupsjon i november 2019. I perioden juni 2021 til desember 2022 mistet Netanyahu makten, men det betyr ikke at han fikk fengsel. Sakene mot Netanyahu ruller fortsatt videre i rettssystemet. Netanyahu mener han blir utsatt for en heksejakt.

Selv om Netanyahu en gang i framtidene skulle bli dømt for noen av forholdene, betyr det ikke automatisk at han heller blir dømt til fengselsstraff. Det er bare Sidsel Wold som har dommen klar.

Sidsel Wold har en lang historie med ekstrem ensidighet, falske sitat og forsnakkelser – som alle av en eller annen grunn bidrar til å sverte Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart