Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Saudiarabisk avis roser israelske arabere som forsvarer landet sitt i IDF

Her sees to israelsk-drusiske soldater som er stolte over å forsvare landet sitt i det israelske forsvaret (IDF). Flagget til høyre er drusernes flagg. Israel var det første land i verden som på 50-tallet anerkjente druserne og den drusiske religion ,som er en hemmelig religion. (Israel Defense Forces "Herev Battalion" Beret March Druze soldiers from the “Herev Battalion” complete a 60km beret march in northern Israel as a final step in their advanced training. Foto: Israel Defense Forces, 17. sept 2014, flickr)

Den London-baserte saudiarabiske avisen Majalla publiserte for noen dager siden en, for den arabiske verden ekstraordinær forsideartikkel om israelske arabere som melder seg frivillig til det israelske forsvaret (IDF), skriver Israel Hayom (artikkelen er oversatt fra hebraisk)

Den saudiarabiske avisen ser positivt på rekrutteringen av israelske arabere til IDF – en uvanlig sak i media som dekker Midtøsten – du kan lese den saudiarabiske avisartikkelen på engelsk her.

Avisen melder blant annet om en bataljon israelske soldater som samles tidlig om morgenen i Negev: «Det er ikke vanlige israelske soldater, men arabere som har valgt å melde seg frivillig til å kjempe og til og med ofre livet i deres forsvar av Israel, skriver Majalla.

«De unge, inkl. kvinner er stolte av å være en del av den israelske hæren, skriver avisen.

Fakta:
Jøder, mennene i Cherokee-minoriteten og de fleste menn blant den drusiske minoriteten (med unntak av druserne som bor i Golan og er lojale mot Syria).

Bare jødiske kvinner har verneplikt i IDF.
Ingen minoritetskvinner i Israel har verneplikt i IDF av respekt for sosiale normer i deres minoritetsmiljøer.

Antallet israelske kristne og muslimske menn som melder seg frivillig for IDF øker, og flere israelske minoritetskvinner velger å bryte sosiale normer og slutte seg til IDF.

At flere israelske minoritetskvinner frivillig slutter seg til IDF er et uttrykk for friheten de har i Israel – en frihet som deres medsøstre i arabiske land bare kan drømme om.

Avisen nevner også mangelen på mediedekning av det israelske forsvaret, som består av jøder, muslimer, kristne, drusere, beduiner og andre minoriteter – IDF er for alle israelere og beskytter alle israelere uavhengig av hvem de er.

Avisen har blant annet intervjuet den israelsk-muslimske majoren Ella, som fungerer som IDFs visetalskvinne på arabisk. Avisen bemerker at hun i 2021 ble forfremmet og ble den første israelsk-arabiske muslimske kvinnen som tjenestegjorde som major: «I de første 18 månedene holdt jeg det hemmelig at jeg tjenestegjorde i IDF. En dag kom mamma inn på rommet mitt mens jeg var hjemme på ferie, uten å banke på døren og fant IDF-uniformen min. Hun så på uniformen og på meg og begynte å gråte i stillhet så ingen kunne høre henne.» forteller Ella til Majalla.

Ella fortalte også at det tok faren hennes halvannet år å tilgi henne. Til slutt aksepterte han og moren hennes valg og uttrykte stolthet over at datteren deres tjener i IDF. Les om Ella også her.

Avisen rapporterer også om kritikken i visse deler av det arabiske samfunnet i Israel mot at israelske arabere frivillig slutter seg til IDF.

For eksempel hevdet Hanin Zoabi (tidligere israelsk-arabisk, kvinnelig parlamentariker) at Israel rekrutterer fattige og arbeidsledige israelsk-arabere og at de fleste av dem ikke er nødvendige for Israels sikkerhet.

Hassan Kaabia, en israelsk-araber som har tjenestegjort i IDF i to tiår, ble oberstløytnant og er nå talsmann for det israelske utenriksdepartementet, og avviser kritikken: – Det er ikke riktig at israelsk-arabere bare slutter seg til IDF for økonomiske årsaker. De fleste israelske arabere verver seg til den israelske forsvarshæren fordi de ønsker å være en integrert del av staten Israel. De ønsker å integrere seg i det israelske samfunnet og øke sjansene for å få en bedre jobb etter fullført militærtjeneste. De fleste bedrifter foretrekker nyutdannede som har tjent landet sitt i IDF. ”

Yoseph Haddad er en israelsk kristen araber og ble såret under sin frivillige IDF-tjeneste. Se samtalen hans i klippet med major Ella og andre israelske minoritetskvinner i IDF:

Denne artikkelen ble skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart