Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Herskerne i Saudi-Arabia skjelver

Det følgende bygger på en artikkel av Ksenia Svetlova. Den stod i Jerusalem Post 13. januar 2004. Svetlova er spaltist i en russisk-språklig avis i Israel og reporter i arabiske saker på TV (russisk-talende).

4. januar talte Osama bin Laden på Al-Jazeera. Der bad han blant annet sine tilhengere om å oppløse «religiøst ukvalifiserte regimer» og danne nye. Denne utilslørte trusselen holder herskerne i Saudi-Arabia våkne om natten.

I mai var det et bombeangrep i hovedstaden Riyadh. Det drepte 35 mennesker. Det skapte større bølger i Saudi-Arabia enn terrorangrepene 9. september skapte i USA. I november slo terroristene til igjen mot et boligkompleks som huser utlendinger, og drepte 17. Nå er gatene i Jeddah og Riyadh like godt bevoktet som gatene i Israel. Den saudiske innenriksministeren har lovt å «jage de gale terroristene som hunder».

Grunnen til at Saudi-Arabia er kommet dit det er i dag, er prekener og artikler som forherliger vold og en utdanning til hat som har slått rot i sjel og sinn hos unge og gamle. Alle som overværer gudstjenester i moskeene, leser aviser eller går på skoler eller universiteter, blir utsatt for dette. Man kan også lese det i avisene eller på Internett. Disse geistlige når fram til et stort antall ungdommer.

Mange av disse sjeikene og muftiene offentliggjør daglig stoff om slike emner som martyrium, kamp mot de vantro, jihad i Irak og Palestina, og boikott av amerikanske produkter. Noen av disse religiøse lederne er flyktninger fra Egypt og Jordan.

Nå har herskerne i Riyadh endelig sett sammenhengen mellom de fatwaene som støtter martyriet og angrepene innenfor Saudi-Arabia. Nå har de endelig gitt 1000 geistlige sparken for å ha spredt hat og oppfordring til vold. Al-Sharq al-Awsat, som holder til i London, meldte nylig at flere velkjente, radikale predikanter ble innkalt til et TV-program hvor de bad om unnskyldning for sine fatwaer til støtte for jihad og martyrium.

Men dette er neppe nok til å snu trenden. Den unge generasjonen saudi-arabere har Osama bin Laden som sin helt og rollemodell. Svetlova mener at det eneste som nytter er en generell reform i både utdanning og sosialt liv. Hun mer at Vesten må støtte saudiske opposisjonelle fullt ut i stedet for å flørte med de saudiske myndighetene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart