Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ashton ble feilsitert og hevder seg feiltolket

Catherine Ashton hevder hun har blitt misforstått av Israel, som mandag anklaget henne for å trekke paralleller mellom skyteepisoden i Toulouse og barns lidelser på Gaza-stripen. (Foto: EU-parlamentet)
Catherine Ashton hevder hun har blitt misforstått av Israel, som mandag anklaget henne for å trekke paralleller mellom skyteepisoden i Toulouse og barns lidelser på Gaza-stripen. (Foto: EU-parlamentet)
EU har rettet transkripsjonen av en tale utenrikssjef Catherine Ashton holdt etter Toulouse-angrepet. Ashton nevnte Sderot i sin tale, men det kom ikke med i det skriftlige referatet.

I den første transkripsjonen av en tale EUs utenriksminister Catherine Ashton holdt mandag, ble det oppfattet at hun sammenliknet skytetragediene i Toulouse og på Utøya med den hverdagen barn lever i på Gaza-stripen. Den britiske politikeren unngikk å nevne den harde hverdagen israelere i Sør-Israel lever under, med konstant frykt for rakettangrep fra nettopp Gaza.

– Når vi ser det som skjedde i dag i Toulouse, husker vi hva som skjedde i Norge i fjor. Vi vet hva som skjer i Syria og vi ser hva som skjer på Gaza og andre steder, skulle Ashton ha sagt.

Dette fikk blant annet Israels utenriksminister Avigdor Lieberman til å reagere, senere samme dag.

– Israel er det mest moralske landet i verden. Og på tross av at vi må kjempe mot terrorister som opererer blant sivile, gjør IDF alt som er mulig for å ikke ramme befolkningen – på tross av at de [sivile] forsvarer terroristene. Ingen hær er så etisk som den israelske hæren. IDF risikerer sine egne soldaters liv for å minimere risikoen til den sivile befolkningen. Barna som Ashton burde bekymre seg for er dem som lever i Sør-Israel, som lever i konstant frykt for rakettangrep fra Gaza, sa han.

 

Rettet opp referat
Tirsdag rettet EU selv på transkripsjonen og inkluderte referanser også til barn som lever i Sderot, Sør-Israel. Et videobevis av Ashtons faktiske framføring av talen, viser at rettelsen er korrekt.

– Når vi ser det som skjer på Gaza og i Sderot, i forskjellige deler av verden, husker vi på barn og unge mennesker som mistet sine liv, var hennes egentlig kommentar.

Selv er utenriksministeren skuffet over kritikken fra israelsk hold og hevder hun aldri mente å sammenlikne situasjonen i Midtøsten, med tragedien i Toulouse.

– Jeg er virkelig lei meg for forvridningen av mine kommentarer. Jeg trakk på ingen måte noen parallell mellom denne tragedien og andre hendelser i Midtøsten. Jeg fordømmer på det sterkeste de fryktelige mordene ved Ozar Hatorah-skolen i Toulouse i går, og uttrykker min sympati overfor familier og venner av ofrene, til det franske folk og det jødiske samfunnet, forklarte Ashton.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart