Skjermdump fra dailystar.com.lb.
Skjermdump fra dailystar.com.lb.

– Situasjonen for palestinere i Libanon blir stadig verre

"Den palestinske forening for menneskerettigheter" (Shahed) melder at situasjonen for palestinske flyktninger i Libanon blir verre for hvert år.

Ifølge rapporten, som gjengis av den libanesiske avisen Daily Star, har det ikke blitt gjort noe med de dårlige boforholdene i leirene, og det er ingen lokal eller internasjonal satsing i vente for å forbedre dem. Leirene blir beskrevet som en «yngleplass for sykdom, boliger som raser sammen og en brønn av sosiale problemer». UNRWAs helsetjenester er litt forbedret, men fortsatt er helsesituasjonen dårlig.

Det er ca. 400 000 palestinske flyktninger i Libanon, de fleste av dem bor i og rundt landets 12 leirer. Leirene er i stor grad overbefolket og dårlig tilrettelagt for vann- og elektrisitetsforsyning.

Rapporten påpeker at gjenoppbyggingen av Nahr al-Bared går veldig sakte. Leiren i Nord-Libanon fikk omfattende skader i 2007, i en væpnet konflikt mellom den libanesiske hæren og den islamistiske gruppen Fatah al-Islam.

Shahed har bedt den libanesiske regjeringen å følge sine «internasjonale forpliktelser ved å respektere palestinerne og endre alle lover og beslutninger som strider med teksten til internasjonale menneskerettighetskonvensjoners resolusjoner», som blant annet å tillate palestinerne å eie eiendom og skaffe seg sosialtrygd.

Rapporten oppfordret også regjeringen til å tillate palestinerne å jobbe i de rundt 30 frie yrkene de for tiden er utestengt fra, stillinger som advokat, ingeniør og lege.

Shahed spurte også den «libanesisk-palestinske dialogkomiteen» om å opprette relasjoner med palestinske sivile samfunnsorganisasjoner for å gjøre seg kjent med de reelle behovene til det palestinske samfunnet.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart