Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

USA styrker sikkerhetsforpliktelsene til Israel

Representantenes hus i Washington D.C., USA. (Foto: Lawrence Jackson, Det hvite hus)
Representantenes hus i Washington D.C., USA. (Foto: Lawrence Jackson, Det hvite hus)
Representantenes hus vedtok onsdag med overveldende flertall en ny lov som styrker USAs politiske forpliktelser til Israels sikkerhet.

411 mot 2 av politikerne i Representantenes hus i USA stemte for en ny lov som ytterligere forsterker landets forpliktelser til Israels sikkerhet. Bak lovforslaget stod både majoritetsleder Eric Cantor (republikanerne) og minoritetsleder Steny Hoyer (demokratene). Én av de to som stemte imot var liberalisten Ron Paul, kjent fra republikanernes nominasjonskamp, som prinsipielt ikke ønsker å påvirke vennenasjonens suverenitet gjennom økonomiske «pressmidler». Paul er i utgangspunktet positivt innstilt til Israel, men stemmer imot nesten alle utenrikspolitiske virkemidler, både krig og støtte til allierte.

Loven legger til rette for utvidet samarbeid mellom USA og Israel på sikkerhetsmessige områder, samt pålegger amerikanerne å skaffe Midtøsten-demokratiet militær teknologi som kan sikre Israels kvalitativt militært overtak i regionen.

Styrker samarbeidet
– Denne loven understreker Israels rett til å forsvare seg selv mot trusler, og minner Kongressen om USAs langvarige forpliktelse på de amerikansk-israelske strategiske relasjonene. Det er et unikt og spesielt forhold som er basert på felles interesser og felles demokratiske verdier. Denne loven anerkjenner de grunnleggende truslene som USA og Israel står overfor i regionen, og gjentar vår forpliktelse på å stå side ved side med Israel i denne utfordrende og vanskelige perioden, forklarer Cantor.

– Det må gjøres klart for alle dem som ønsker å true Israel at USA står bak henne. Fordi det er i vår – i USAs – sikkerhetsinteresse å gjøre det. Og fordi det er moralsk og etisk det rette å gjøre, i tillegg, sa Hoyer under avstemningen.

I en pressemelding hilser den pro-israelske amerikanske lobbyorganisasjonen AIPAC vedtaket velkommen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart