Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Jeg vil fornye båndene til Israel

Presidentkandidat Mitt Romney er misfornøyd med Washingtons Midtøsten-politikk. (Foto: News Hour)
Presidentkandidat Mitt Romney er misfornøyd med Washingtons Midtøsten-politikk. (Foto: News Hour)
Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney mener USA må bli mer "selvsikre" i Midtøsten.

Romney blir stadig mer populær på meningsmålingene, etter at han i forrige uke vant presidentdebatten i Denver temmelig soleklart over Barack Obama. Pew Research Center publiserte i dag en meningsmåling der han leder med fire prosentpoeng over sin rival.

Romney holdt mandag et foredrag ved Det militære instituttet i Virginia. Her hevdet han at faren for konflikt i Midtøsten har økt under sittende president Barack Obamas lederskap.

– Det er en lengsel for amerikansk lederskap i Midtøsten, hevdet Romney.

– Styrker Iran
Han trakk fram Obamas stadig mer forverrede forhold til Israels statsminister Benjamin Netanyahu som et eksempel på administrasjonens feilslåtte politikk. Den åpne konflikten med den israelske statsministeren mener Romney har styrket Irans posisjon.

– Forholdet mellom presidenten i USA og statsministeren i Israel, vår nærmeste allierte i regionen, har blitt forverret. Presidenten har eksplisitt uttalt at det er hans mål å «lage avstand» mellom USA og Israel. Han har lykkes med det. Dette er en farlig situasjon som har ført til at håpet om fred i Midtøsten har minket og styrket våre felles fiender, særlig Iran, sa Romney.

Skal vi tro Romney blir det ingen kutt i den militære bistanden til Israel dersom han blir president. Tross den vanskelige økonomiske situasjonen i USA ønsker Romney heller å øke bidragene.

– Jeg vil fornye de historiske båndene med Israel og vår fastsatte forpliktelser når det gjelder Israels sikkerhet. Verden må aldri igjen se avstand mellom våre to nasjoner, la han til.

Vil sørge for sanksjoner
Mormoneren sendte også signaler til Iran om å etterkomme kravene til verdenssamfunnet.

– Iran har aldri vært nærmere atomvåpenkapasitet enn i dag. Det har aldri utgjort en større trussel mot våre venner, våre allierte og mot oss […] Jeg vil sende en beskjed til Iran om at USA, samt våre venner og allierte, vil forhindre dem fra å oppnå atomvåpenkapasitet. Jeg vil ikke nøle med å innføre nye sanksjoner mot Iran og vil stramme inn de sanksjonene vi allerede har.

Til slutt tok presidentkandidat Mitt Romney opp borgerkrigssituasjonen i Syria, som stadig tilspisser seg.

– I Syria vil jeg arbeide sammen med våre partnere for å identifisere og organisere de opposisjonsmedlemmene som deler våre verdier, og sikre at de får tilgang på de våpen de trenger for å nedkjempe [Syrias president Bashar] Assads stridsvogner, helikoptre og jagerfly, sa Romney.

Se utdrag fra Romneys tale her:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart