Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

oktober 9, 2012

Israelske valgsedler (Foto: Ari Bronstein)

Fire viktige tema i valgkampen

Sikkerhet blir åpenbart det viktigste spørsmålet i den kommende israelske valgkampen. Økonomi, sosialpolitikk og verneplikt seiler opp som de tre andre hovedsakene.

På nyåret går hele Israel til valgurnene, opplyste statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag kveld. (Foto: GPO)

Israel går til valgurnene på nyåret

– Sikkerhetssituasjonen krever at det avholdes nyvalg tidlig i 2013, sa statsminister Benjamin Netanyahu under en pressekonferanse tirsdag. Budsjettsituasjonen er også avgjørende.

Foredrag fra MIFF Grenland

Journalist Karin Abraham, Martin Bodd, Holocaust-overlever Michael Stolowitzky og journalist Peter Beck holdt foredrag i MIFF Grenland i vår. Last ned de interessante og lærerike foredragene som MP3.

Slike syn kan bli stadig sjeldnere på Gaza-stripen, etter som Hamas har lagt ned forbud mot import av motorsykkeldeler. (Foto: J. McDowell)

Hamas forbyr import av motorsykkeldeler

Regimet på Gaza-stripen vil ikke lenger tillate import av deler til motorsykler eller eldre bilmodeller. Samtidig legger et israelsk selskap fiberoptisk kabel for å gi innbyggere på Gaza-stripen høyhastighetsinternett.

Jødenes årtusenlange praksis med omskjæring av guttebarn på den åttende levedag blir sett på som brudd på menneskerettighetene. (Illustrasjonsfoto: Avital Pinnick, flickr.com)

Forbud mot omskjæring gikk ut på dato før opplysningstiden

Barneombudet og Senterpartiet pakker sine forslag om forbud mot omskjæring av guttebabyer inn i fine ord, og det forsvares som en tvingende nødvendighet i modernitetens og humanismens navn. Men den religiøse intoleransen forslaget bygger på har røtter helt tilbake til 1600-tallet.

0

Your Cart