Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Slike syn kan bli stadig sjeldnere på Gaza-stripen, etter som Hamas har lagt ned forbud mot import av motorsykkeldeler. (Foto: J. McDowell)
Slike syn kan bli stadig sjeldnere på Gaza-stripen, etter som Hamas har lagt ned forbud mot import av motorsykkeldeler. (Foto: J. McDowell)

Hamas forbyr import av motorsykkeldeler

Regimet på Gaza-stripen vil ikke lenger tillate import av deler til motorsykler eller eldre bilmodeller. Samtidig legger et israelsk selskap fiberoptisk kabel for å gi innbyggere på Gaza-stripen høyhastighetsinternett.

Dersom verdenssamfunnet en dag begynner å klage over mangelen på motorsykkeldeler eller deler til eldre bilmodeller på Gaza-stripen, så bør de holde seg for gode til å klage på Israel. Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an rapporterer at Hamas nå har innført forbud på import av slike varer.

Talsmann for Gazas transportdepartement, Hassan Akashed, sier de ønsker å redusere antallet motorsykler for å gjøre trafikken tryggere. Den største årsaken til trafikkulykker på Gaza-stripen er nettopp motorsykler, hevder han.

Akashed forklarer også at import av eldre bilmodeller av «sikkerhetsmessige, miljømessige og estetiske årsaker».

Fra før har Hamas innført forbud mot å kjøre tohjulskjøretøy for kvinner.

Samarbeid med Israel
På andre felter skjer det framskritt på Gaza-stripen. Israelske og palestinske arbeidere har de siste to dagene jobbet langs 500 meter av traseen til sikkerhetsgjerdet mot Gaza-stripen, for å legge fiberoptiske kabler til området.

Det har ikke vært helt vanlige arbeidsdager for det palestinske teleselskapet PALTEL og det israelske selskapet HOT. Under sine arbeidsøkter langs grensegjerdet måtte de tidvis bære skuddsikre vester. I tillegg opererte de i et område som stadig trues av granat- og rakettangrep fra palestinsk side.

En av israelerne fra HOT, Avidan, er tydelig stolt av det arbeidet han har lagt ned.

– Dette er Israels svar på hundrevis av granater: Å gi folket på Gaza forbindelse med resten av verden.

Om to uker, når installasjonen er ferdig på palestinsk side, vil Gazas befolkning kunne skaffe seg raskere internettforbindelse enn noen gang tidligere.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart