Betlehem. (Illustrasjonsfoto: Jean & Nathalie, flickr.com)
Betlehem og Fødselskirken er et populært turistmål. (Illustrasjonsfoto: Jean & Nathalie, flickr.com)

Betlehem-vandring avlyst etter trusler fra palestinske ungdomsorganisasjoner

I forrige uke skulle palestinere, israelere og internasjonale gjester gå en stille vandring i Betlehem-området. Arrangementet måtte kanselleres etter trusler fra palestinske ungdomsorganisasjoner, som reagerte på at israelere skulle delta.

Betlehem-vandringen var planlagt fredag 5. oktober. Arrangørene inviterte til «en stille vandring», som skulle «utvikle ro, balanse og selvtillit», skrev Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post 30. september.

Men nyheten om vandringen skapte ikke ro i sinnet til palestinske ungdommer, snarere tvert imot. Det faktum at israelere skulle delta ble for mye for dem. De palestinske arrangørene ble anklaget for «forræderi», og vandringen ble framstilt som en hån mot «blodet til de palestinske martyrer som ble drept i Betlehem» da IDF rykket inn i byen under Operasjon Forsvarsmur våren 2002.

Reaksjonene ble også rettet mot arrangørene personlig. Bilder av arrangørene ble publisert på Facebook, med krav om at palestinske selvstyremyndigheter skulle gripe inn mot dem.

– Vi vil ikke tillate at israelerne vanærer Betlehem. Vi vil gjøre vårt ytterste for å forhindre denne skammelige hendelsen fra å finne sted i vår hellige by, skrev aktivistene.

9. oktober opplyser arrangørene til Jerusalem Post at de valgte å avlyse vandringen.

– Vi valgte å avlyse i respekt for følelsene for alle de som ble opprørt av vandringen, sier arrangørene.

– Vi har ingen intensjon om å utløse vold og opprør, sier en av de palestinske arrangørene, som ba om ikke å bli identifisert.

Episoden føyer seg inn i en lang rekke eksempler på sterke reaksjoner mot det palestinere ser på som «normalisering» med Israel. Fatah, som kontrollerer selvstyremyndighetene på Vestbredden, har erklært «krig» mot normalisering med Israel.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart