En av verdens høyeste bygninger, Al Faisaliah (267 meter), ligger i Saudi Arabias hovedstad Riyadh. (Illustrasjon: Mohd Azli Abdul Malek, flickr.com)
En av verdens høyeste bygninger, Al Faisaliah (267 meter), ligger i Saudi Arabias hovedstad Riyadh. (Illustrasjon: Mohd Azli Abdul Malek, flickr.com)

Ble sendt hjem fordi de så for bra ut

De var så kjekke at de kunne "friste kvinner", mente Saudi Arabias religiøse myndigheter, og krevde at en gruppe unge menn fra De forente arabiske emirater reiste hjem igjen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

De tre mennene fra De forente arabiske emirater var i Saudi Arabia for å delta på Jenadrivah kulturarvfestival i hovedstaden Riyadh. Det er en festival som tiltrekker seg folk fra hele den arabiske verden hvert år. Mennene var ansatt ved sitt lands «stand» her. Men oppholdet skulle bli kortere enn planlagt.

De religiøse myndighetene Mutaween merket seg mennene og mente de var «uimotstålige» for kvinner. Derfor ble de beordret til å reise hjem igjen med hast, forteller Yedioth Aharonoth.

– Jeg vet ikke hvilken myndighet de som beordret deres retur representerte, men de ba oss sende mennene på et fly raskt, av frykt for problemer som kunne oppstå, forklarer en av arrangørene.

Nyheten om avvisningen har skapt negative reaksjoner på sosiale medier i den arabiske verden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart