Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ble sendt hjem fordi de så for bra ut

En av verdens høyeste bygninger, Al Faisaliah (267 meter), ligger i Saudi Arabias hovedstad Riyadh. (Illustrasjon: Mohd Azli Abdul Malek, flickr.com)
En av verdens høyeste bygninger, Al Faisaliah (267 meter), ligger i Saudi Arabias hovedstad Riyadh. (Illustrasjon: Mohd Azli Abdul Malek, flickr.com)
De var så kjekke at de kunne "friste kvinner", mente Saudi Arabias religiøse myndigheter, og krevde at en gruppe unge menn fra De forente arabiske emirater reiste hjem igjen.

De tre mennene fra De forente arabiske emirater var i Saudi Arabia for å delta på Jenadrivah kulturarvfestival i hovedstaden Riyadh. Det er en festival som tiltrekker seg folk fra hele den arabiske verden hvert år. Mennene var ansatt ved sitt lands «stand» her. Men oppholdet skulle bli kortere enn planlagt.

De religiøse myndighetene Mutaween merket seg mennene og mente de var «uimotstålige» for kvinner. Derfor ble de beordret til å reise hjem igjen med hast, forteller Yedioth Aharonoth.

– Jeg vet ikke hvilken myndighet de som beordret deres retur representerte, men de ba oss sende mennene på et fly raskt, av frykt for problemer som kunne oppstå, forklarer en av arrangørene.

Nyheten om avvisningen har skapt negative reaksjoner på sosiale medier i den arabiske verden.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart