Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En av verdens høyeste bygninger, Al Faisaliah (267 meter), ligger i Saudi Arabias hovedstad Riyadh. (Illustrasjon: Mohd Azli Abdul Malek, flickr.com)
En av verdens høyeste bygninger, Al Faisaliah (267 meter), ligger i Saudi Arabias hovedstad Riyadh. (Illustrasjon: Mohd Azli Abdul Malek, flickr.com)

Ble sendt hjem fordi de så for bra ut

De var så kjekke at de kunne "friste kvinner", mente Saudi Arabias religiøse myndigheter, og krevde at en gruppe unge menn fra De forente arabiske emirater reiste hjem igjen.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

De tre mennene fra De forente arabiske emirater var i Saudi Arabia for å delta på Jenadrivah kulturarvfestival i hovedstaden Riyadh. Det er en festival som tiltrekker seg folk fra hele den arabiske verden hvert år. Mennene var ansatt ved sitt lands «stand» her. Men oppholdet skulle bli kortere enn planlagt.

De religiøse myndighetene Mutaween merket seg mennene og mente de var «uimotstålige» for kvinner. Derfor ble de beordret til å reise hjem igjen med hast, forteller Yedioth Aharonoth.

– Jeg vet ikke hvilken myndighet de som beordret deres retur representerte, men de ba oss sende mennene på et fly raskt, av frykt for problemer som kunne oppstå, forklarer en av arrangørene.

Nyheten om avvisningen har skapt negative reaksjoner på sosiale medier i den arabiske verden.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart