Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

april 18, 2013

Jens Stoltenberg går til valg på et partiprogram som ikke nevner Israel eller Midtøsten med et ord. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr.com)

Ap sier ingenting om Israel

Arbeiderpartiet følger opp sitt forrige partiprogram, og tier om Israel i programmet som skal vedtas på landsmøtet i helgen. Tromsø AUF foreslår norsk boikott av «produkter produsert på, eller ved hjelp av, israelske okkuperte områder».

Israelsk sikkerhetsvakt på Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv. (Illustrasjon: reway2007, flickr.com)

Krever våpenkontroll for sikkerhetsvakter

30 personer har de siste ti årene blitt drept av våpen som skulle brukes for å gi israelere sikkerhet. Derfor krever Israels sikkerhetsforening en reduksjon i antallet våpen i omløp blant sikkerhetsvakter.

En av verdens høyeste bygninger, Al Faisaliah (267 meter), ligger i Saudi Arabias hovedstad Riyadh. (Illustrasjon: Mohd Azli Abdul Malek, flickr.com)

Ble sendt hjem fordi de så for bra ut

De var så kjekke at de kunne «friste kvinner», mente Saudi Arabias religiøse myndigheter, og krevde at en gruppe unge menn fra De forente arabiske emirater reiste hjem igjen.

USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og Israels statsminister Benjamin Netanyahu den 9. april, under førstnevntes statsbesøk i Israel. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)

– Har to år på å skape fred

Foran utenrikskomiteen i Representantenes hus, forklarte utenriksminister John Kerry (t.v. i bildet) hvorfor han mener tiden er knapp for å få til fred i Midtøsten.

0

Your Cart