Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israelsk sikkerhetsvakt på Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv. (Illustrasjon: reway2007, flickr.com)
Israelsk sikkerhetsvakt på Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv. (Illustrasjon: reway2007, flickr.com)

Krever våpenkontroll for sikkerhetsvakter

30 personer har de siste ti årene blitt drept av våpen som skulle brukes for å gi israelere sikkerhet. Derfor krever Israels sikkerhetsforening en reduksjon i antallet våpen i omløp blant sikkerhetsvakter.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Israels sikkerhetsforening krever at antallet våpen som sikkerhetsvaktene har kontroll over, skal reduseres. Antallet kriminelle overfall med disse våpnene har økt de siste årene, inkludert antallet drap.

De siste 10 årene har 30 personer mistet livet etter å ha blitt myrdet med sikkerhetsvåpen. Rundt 45.000 israelere arbeider som sikkerhetsvakter, opplyser Yedioth Aharonoth. Foreningen ønsker først og fremst å identifisere hvilke bygninger som kan beskyttes, uten at vaktene trenger å bære håndvåpen. Andre ideer er å installere våpendepoter på steder som ikke voktes 24 timer i døgnet, slik at vaktene kan legge fra seg våpnene når de drar for dagen.

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharnovitch har nylig krevd at alle sikkerhetsvaktene må levere inn sine våpen etter endt skift. Men Israels sikkerhetsforening ønsker å innføre også andre endringer i lovverket.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart