Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Dette er logoen til Stillehavsalliansen, som nå ønsker Israel velkommen som observatørstat.
Dette er logoen til Stillehavsalliansen, som nå ønsker Israel velkommen som observatørstat.

Israel blir observatørstat i Stillehavsalliansen

Slik styrker Chile, Colombia, Mexico og Peru sine forretningsmessige relasjoner til Israel. - Dette er enda et skritt i å sikre kontinuerlig vekst i Israels økonomi, sier Benjamin Netanyahu.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Avtalen ble gjort kjent tirsdag gjennom en pressemelding fra den israelske statsministerens kontor. Undertegnelse av avtalen ble utført mandag kveld på en samling i Cartagena, Colombia, der presidentene for de fire medlemslandene i Stillehavsalliansen deltok.

 

I selskap med USA og Canada

Som observatørstat i alliansen får Israel samme status i forretningsforholdet til disse landene som det blant andre USA og Canada har fra før av. Totalt har 24 land observatørstatus i alliansen. Dette gjelder asiatiske land som Kina og Japan, og europeiske land som Spania og Tyskland. Det eneste andre landet i Midtøsten med en slik status er Tyrkia. Det opplyser Times of Israel.

Tilknytningen vil innebære en nærere relasjon og en økt grad av samarbeid mellom forretningslivet i disse landene og Israel.

– Jeg vil takke lederne for Stillehavsalliansens medlemsland for å akseptere Israel som en observatør i den viktige organisasjonen de leder. Dette er enda et skritt i å sikre kontinuerlig vekst i Israels økonomi. Vi legger til rette for at staten Israel kan spre seg ut i flere internasjonale markeder, uttaler statsminister Benjamin Netanyahu.

 

Verdens åttende største økonomi

Det samlede bruttonasjonalproduktet til Stillehavsalliansens fire medlemsland beløper seg til over 12 billioner kroner, og utgjør 36 prosent av det samlede bruttonasjonalproduktet til alle landene i Sør-Amerika. Alliansen utgjør den åttende største økonomien i verden, og står for halvparten av all handel i Sør-Amerika og 26 prosent av kontinentets investeringer.

Israel eksporterer for tiden varer for om lag 5.200 millioner kroner årlig til Stillehavsalliansen. Dette utgjør én prosent av Israels totale eksport.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart