Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel blir observatørstat i Stillehavsalliansen

Dette er logoen til Stillehavsalliansen, som nå ønsker Israel velkommen som observatørstat.
Dette er logoen til Stillehavsalliansen, som nå ønsker Israel velkommen som observatørstat.
Slik styrker Chile, Colombia, Mexico og Peru sine forretningsmessige relasjoner til Israel. - Dette er enda et skritt i å sikre kontinuerlig vekst i Israels økonomi, sier Benjamin Netanyahu.

Avtalen ble gjort kjent tirsdag gjennom en pressemelding fra den israelske statsministerens kontor. Undertegnelse av avtalen ble utført mandag kveld på en samling i Cartagena, Colombia, der presidentene for de fire medlemslandene i Stillehavsalliansen deltok.

 

I selskap med USA og Canada

Som observatørstat i alliansen får Israel samme status i forretningsforholdet til disse landene som det blant andre USA og Canada har fra før av. Totalt har 24 land observatørstatus i alliansen. Dette gjelder asiatiske land som Kina og Japan, og europeiske land som Spania og Tyskland. Det eneste andre landet i Midtøsten med en slik status er Tyrkia. Det opplyser Times of Israel.

Tilknytningen vil innebære en nærere relasjon og en økt grad av samarbeid mellom forretningslivet i disse landene og Israel.

– Jeg vil takke lederne for Stillehavsalliansens medlemsland for å akseptere Israel som en observatør i den viktige organisasjonen de leder. Dette er enda et skritt i å sikre kontinuerlig vekst i Israels økonomi. Vi legger til rette for at staten Israel kan spre seg ut i flere internasjonale markeder, uttaler statsminister Benjamin Netanyahu.

 

Verdens åttende største økonomi

Det samlede bruttonasjonalproduktet til Stillehavsalliansens fire medlemsland beløper seg til over 12 billioner kroner, og utgjør 36 prosent av det samlede bruttonasjonalproduktet til alle landene i Sør-Amerika. Alliansen utgjør den åttende største økonomien i verden, og står for halvparten av all handel i Sør-Amerika og 26 prosent av kontinentets investeringer.

Israel eksporterer for tiden varer for om lag 5.200 millioner kroner årlig til Stillehavsalliansen. Dette utgjør én prosent av Israels totale eksport.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart