Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Netanyahu og Albanias statsminister Edi Rama undertegnet vennskapsavtale i desember 2015 (Foto: Facebook)
Netanyahu og Albanias statsminister Edi Rama undertegnet vennskapsavtale i desember 2015 (Foto: Facebook)

«Nesten alle arabiske land» har forbindelser med Israel

Et økende antall land, også arabiske, søker tettere forbindelser med Israel.

Det var på et møte med representanter for den utenlandske pressen torsdag 14. januar at Israels statsminister Benjamin Netanyahu fortalte at det pågår en revolusjon i Israels forbindelser med andre land, ifølge Times of Israel. Dette nyttårs-arrangementet finner sted hvert år i regi av den israelske regjeringens pressekontor.

– Den jødiske statens forbedrede internasjonale status blir ofte «formørket» av den anti-israelske BDS-bevegelsen og forskjellige internasjonale forum, men flere og flere land ivrer etter israelsk teknologi og ekspertise i å bekjempe terror, sa Netanyahu.

– Til de folkene som snakker om isolasjon: Hva med å gi oss ett minutt isolasjon? Jeg blir oversvømt med forespørsler om besøk, enten ministre eller ledere som ønsker å komme hit, eller at de ønsker besøk fra oss. Det er en stor forandring, fortalte den israelske statsministeren.

Dore Gold, som er direktør ved det israelske utenriksdepartementet, bekrefter Netanyahus uttalelse.

Dore Gold ved gjenåpningen av Israels ambassade i Kairo, Egypt (Foto: Israelsk UD via Jerusalem Post)
Dore Gold ved gjenåpningen av Israels ambassade i Kairo, Egypt (Foto: Israelsk UD via Jerusalem Post)

I et intervju publisert i Jerusalem Post 19. januar forteller Gold: – Israel har kontakt med «nesten alle arabiske stater», så lenge det ikke publiseres på forsiden av avisene. De som hevder at Israel er isolert, vet ikke hva de snakker om. Den dramatiske forandringen er at den arabiske verden nå er villig til å ha forbindelser med oss «under bordet».

Han fortalte også at han i sitt arbeid ofte reiser til forskjellige hovedsteder i den arabiske verden, men han vil ikke avsløre hvem de er.

– Det som er viktig i denne kommunikasjonen er følelsen at vi kanskje – gjennom mye arbeid – kan skape en enighet om de komponentene som er nødvendige for å skape regional stabilitet og regional orden, poengterte Gold.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart