NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Den saudiarabiske utenriksministeren Adel al-Jubeir krever at Qatar slutter å finansiere Hamas. (Foto: US State Departement)
Den saudiarabiske utenriksministeren Adel al-Jubeir krever at Qatar slutter å finansiere Hamas. (Foto: US State Departement)

Saudi-Arabia krever at Qatar slutter å finansiere Hamas

Den palestinske terrorgruppen skal være sjokkert over kravet fra Saudi-Arabia.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

De arabiske statene Saudi-Arabia, Egypt, Bahrain, De forente arabiske emirater og Jemen har havnet i en diplomatisk isfront med Qatar. Det er spesielt Saudi-Arabia, som er det eneste landet Qatar grenser til, som kritiserer nabolandet. Sammen med andre arabiske land har de innført flere økonomiske sanksjoner mot Qatar.

Begrunnelsen er blant annet Qatars tette bånd til Iran og deres økonomiske bidrag til terrororganisasjoner. Blant annet er Qatar den viktigste bidragsyteren til den palestinske terrorgruppen Hamas. Nå krever Saudi-Arabia en slutt på Qatars finansiering av den palestinske gruppen som regjerer på Gazastripen.

– Vi har bestemt oss for å si ifra at nok er nok. Ingen ønsker å skade Qatar, men de må avgjøre hvilken retning de ønsker å gå i. Jeg håper de økonomiske sanksjonene mot Qatar vil overbevise dem om å gå i riktig retning, og slutte å støtte organisasjoner som det Muslimske brorskap og Hamas, sier Saudi-Arabias utenriksminister, Adel al-Jubeir, i et intervju gjengitt av den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Jubeir la til at Qatar undergraver de palestinske selvstyremyndighetene og Egypt. Saudi-Arabias utenriksminister mener også at nyhetsbyrået Al-Jazeera, som er statseid av Qatar, er fiendtlig mot palestinerne og egypterne.

Hamas sier i en uttalelse onsdag at kravet fra Saudi-Arabia er et «sjokk for det palestinske folket og de arabiske og islamske nasjoner.» Hamas påstår videre at Israel «vil utnytte disse uttalelsene for å utføre flere lovbrudd mot det palestinske folket».

Journalist Amos Harel i den israelske avisen Ha’aretz skriver i en analyse at dette kan føre til en enda mer prekær situasjon for beboerne på Gazastripen. I ytterste konsekvens kan det også gå utover Israels sikkerhet. Blir situasjonen for tilspisset kan det føre til at det bryter ut en ny krig i sommer, tre år etter forrige Gaza-krig.

I tillegg til at Qatar har sponset Hamas, har landet også huset gruppens ledere. Nylig måtte flere av dem forlate landet etter at Qatar ble presset av Saudi-Arabia.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart