Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kushner og Greenblatt skal dra på rundreise i Midtøsten for å samle inn penger til Trumps fredsplan

Jared Kushner hilser på Iraks forsvarsminister Erfan al-Hiyal i Baghdad i april 2017. (Foto: Dominique A. Pineiro/Flickr)
Jared Kushner hilser på Iraks forsvarsminister Erfan al-Hiyal i Baghdad i april 2017. (Foto: Dominique A. Pineiro/Flickr)
Spesialutsendingene vil besøke Oman, Bahrain, Saudi-Arabia, Emiratene og Qatar.

Det hvite hus-rådgiveren Jared Kushner og andre i Trump-administrasjonen reiser til Midtøsten senere i måneden for å informere diplomater i minst fem arabiske land om den økonomiske delen av USAs kommende plan for å skape fred mellom Israel og palestinerne, skriver avisen Ha’aretz.

Kushner, Trumps svigersønn, reiser sammen med USAs spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, USAs Iran-utsending Brian Hook og andre tjenestemenn som har jobbet med den økonomiske delen av fredsplanen.

Det er bekreftet at delegasjonen vil besøke Oman, Bahrain, Saudi-Arabia, De forente arabiske emiratene og Qatar. Det er mulig at det også blir lagt inn stopp i andre land under besøket, ifølge en talsperson for Det hvite hus.

Trump-administrasjonens plan for å skape fred mellom Israel og palestinerne inneholder en plan om økonomisk utvikling i de palestinske områdene. Det dreier seg om store investeringer i infrastruktur og industri, spesielt i Gaza.

For at planen skal lykkes, eller i det hele tatt komme ut av startgropen, er den avhengig av økonomisk støtte fra en rekke land. De arabiske gulfstater vil bli bedt om å spytte inn store summer for å ha kapital til investeringene.

Kushner vil også delta i en debatt i den polske hovedstaden Warszawa i neste uke, om hvordan man kan ende den israelsk-palestinske konflikten. I forbindelse med diskusjonen med den tidligere norske utenriksministeren Børge Brende, som nå er president i Verdens økonomiske forum, er det ventet at Kushner vil komme med en oppdatering om fredsplanen, som Trump-administrasjonen håper å ha klar i løpet av uker eller måneder.

Trump har sagt at han vil lage «århundrets avtale» for å ende den langvarige israelsk-palestinske konflikten, men palestinerne har allerede før planen er presentert forkastet den. De mener USA ikke lenger er en ærlig mekler i konflikten, etter at Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.

Siden den gang har palestinerne konsekvent nektet å møte amerikanske delegasjoner for å diskutere fredsplanen, som ifølge lekkasjer vil innebære at Øst-Jerusalem blir palestinsk hovedstad. Det er ventet at planen blir presentert etter valget i Israel 9. april.

Senest i januar i fjor sa palestinerne NEI til sin egen stat.

Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, møtte Mahmoud Abbas tirsdag. (Foto: Twitter)
Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, i møte med Mahmoud Abbas i mars 2017. Det var før USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Nå vil ikke Abbas lenge møte USAs spesialutsending. (Foto: Twitter)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart