Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Arabiske land positive til fredsplanen

USAs president Donald Trump med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i 2017. (Foto: Det hvite hus)
Egypt, Saudi-Arabia og flere arabiske land ønsker fredsforslaget velkommen.

Saudi-Arabia, Egypt, Qatar, Bahrain og De forente arabiske emirater ønsker fredsplanen til Trump-administrasjonen velkommen, skriver Jerusalem Post.

«Kongeriket Saudi-Arabia understreker sin støtte til all innsats som tar sikte på å oppnå en rettferdig og håndterlig løsning på den palestinske saken», skriver det saudiarabiske utenriksdepartementet i en pressemelding.

Saudi-Arabia mener eventuelle uenigheter rundt aspekter ved fredsavtalen må løses gjennom direkte forhandlinger mellom partene. Derfor oppfordrer de det palestinske lederskapet til å komme tilbake til forhandlingsbordet.

«Kongedømmet setter pris på innsatsen til president Trumps administrasjon for å lage en omfattende fredsplan mellom palestinerne og israelerne, og oppfordrer til direkte forhandlinger mellom palestinerne og den israelske side, i regi av USA. Bare slik kan fredsprosessen gå videre og det kan komme til en enighet som gir legitime rettigheter til det palestinske folk».

Den mektige saudiarabiske kronprinsen Mohammad Bin Salman skal tidligere ha uttrykt at han mener det er på tide at palestinerne godtar en avtale.

– Gjennom 40 år har det palestinske lederskapet forkastet enhver mulighet til fred ved å avvise alle tilbudene de har fått, skal Salman ha sagt i et møte.

Det egyptiske utenriksdepartementet har sendt ut en lignende uttalelse som Saudi-Arabia, hvor de ber begge parter om å vurdere planen for å løse den israelsk-palestinske konflikt. Slik ordlegger Egypt seg i pressemeldingen:

«Den arabiske republikken Egypt verdsetter den pågående innsatsen fra den amerikanske administrasjonen for å oppnå en omfattende og rettferdig løsning på det palestinske spørsmålet, og dermed bidra til stabilitet og sikkerhet i Midtøsten, ved å ende den palestinsk-israelske konflikt».

I likhet med Saudi-Arabia oppfordrer Egypt israelerne og palestinerne til å sette seg ned ved forhandlingsbordet og diskutere planen videre.

Statsdrevne Qatar New Agency har publisert en uttalelse hvor det står at «staten ønsker all innsats som har som mål å få til en langvarig og rettferdig fred i de okkuperte palestinske territoriene velkommen».

«Qatar setter også pris på bestrebelsene til president Trump og den nåværende amerikanske administrasjonen for å finne løsninger på den israelsk-palestinske konflikt», skriver Qatar i pressemeldingen sin.

Også Qatar oppfordrer til direkte forhandlinger mellom Israel og palestinerne. Men, i motsetning til Egypt og Saudi-Arabia, innebærer uttalelsen fra Qatar også uttalelser om en palestinsk stat innenfor 1967-grensene, inkludert Øst-Jerusalem, i tillegg til «retten til retur».

Ambassadør for De forente arabiske emirater (FAE), Yousef Al Otaiba, sier de verdsetter USAs innsats for å skape fred mellom Israel og palestinerne.

«Denne planen er et seriøst initiativ som tar opp mange av spørsmålene som er reist gjennom årene», sier Al Otaiba, som var til stede i Det hvite hus under lanseringen av fredsplanen.

Også ambassadørene fra Oman og Bahrain var til stede under lanseringen, et tegn på tettere bånd til Israel og støtte til Trump-administrasjonens plan.

Mens fredsplanen får støtte fra overraskende mange arabiske land, har land som Jordan og Tyrkia uttalt seg kritisk og at de ikke stiller seg bak den. Også innad i Israel er det blandede reaksjoner på fredsplanen til Trump.

OPPDATERT: Etter at denne saken ble publisert har det vært et møte i Den arabiske liga hvor det enstemmig ble vedtatt å avvise Trumps fredsplan.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart