Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Houthiene med etnisk rensning av de siste jødene i Jemen

Flere tusen års jødisk historie i Jemen er like ved å ta slutt. De siste 50-100 jødene i landet utsettes for etnisk rensning. (Foto: @Adulisian)
Flere tusen års jødisk historie i Jemen er like ved å ta slutt. De siste 50-100 jødene i landet utsettes for etnisk rensning. (Foto: @Adulisian)
Snart vil flere tusen år med jødisk historie i Jemen ta slutt

Houthi-opprørsgruppen (Guds partisaner) i Yemen har arrestert jødene i Kharif-distriktet, som hører under Amran nordvest for Sana’a. Houthiene er i ferd med å gjennomføre en etnisk rensning av de siste jemenittiske jødene i landet. De plyndrer også andre religiøse minoriteter og grupper for penger og verdier, ifølge den egyptiske avisen Al-Mesryoon. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Lokale kilder fra Kharif-distriktet kunne fortelle Al-Mesryoon at houthiene hadde samlet jødene og fengslet dem på grunn av deres religion og forsøker nå å presse dem til å forlate landet.


Houthiene har tvunget jødene til å signere avtaler om salg av hjem, jord og eiendeler til Houthi-ledere til en pris de har fastsatt og deretter forlate landet.

Houthiene skal angivelig ha forfulgt de få jødene som er igjen i landet ved å koble fra vann og elektrisitet og forhindre dem i å kjøpe mat. Opprørsgruppen bruker liknende metoder mot ikke-sjiittiske jemenitter og andre religiøse minoriteter, ifølge avisen Al-Mesryoon.

Frem til 1950 var jødene en stor minoritet i Jemen, med flere tusen års historie bak seg. Men da det ikke lengre var sikkert for jødene i Jemen, ble flertallet av dem – omkring 49.000 transporterte til Israel under “Operation Magic Blanket” i 1949-1950. I dag er det kun en håndfull jøder igjen i Jemen som nekter å forlate landet deres. Les MIFFs artikkel om hvordan flere tusen år med jødisk historie fjernes i byen Aden.

Jemens informasjonsminister Moammer al-Iryani sa i 2017 at skjebnen for ​​de omkring 50 gjenværende jødene i landet var ukjent.

I et populært Houthi-slagord sies det blant annet “forbannelse over jødene”.

Artikkelen er skrevet av Rika Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart