Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Første El Al-fly over Saudi-Arabia til Emiratene

En stor israelsk og amerikansk delegasjon deltok på den første kommersielle flyturen fra Israel til De forente arabiske emirater 31. august 2020. (Foto: Twitter)
- Jeg håper det blir starten på en historisk reise, sa Jared Kushner.

Den historiske flygningen mellom Israel og De forente arabiske emirater er i gang. Mandag formiddag tok et El Al-fly med høytstående israelske byråkrater og en amerikansk forhandlingsdelegasjon av fra Ben Gurion-flyplass.

– Dette er en historisk flygning, og vi håper det vil starte en enda mer historisk reise for Midtøsten og resten av verden. Jeg ba ved Vestmuren i går at muslimer og arabere i hele verden må se denne flygningen, og anerkjenne at vi alle er Guds barn og at fremtiden ikke trenger å bli styrt av fortiden, sa Jared Kushner, president Donald Trumps utsending til Midtøsten.

Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Meir Ben-Shabbat leder den israelske delegasjonen. Han har med seg blant andre fungerende direktør for statsministerens kontor Ronen Peretz, regjeringssekretær Tzahi Braverman, utenriksdepartementets direktør Alon Ushpiz, forsknings- og teknologidepartementets direktør Shai-Li Shpigelman og næringsdepartementets direktør David Lefler.

Blant de mest fremstående i den amerikanske delegasjonen er spesialrådgiver Jared Kushner, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien, USAs spesialutsending for internasjonale forhandlinger Avi Berkowitz og USAs Iran-utsending Brian Hook.

– Det er et virkelig håp om fred etter år med politiske og diplomatiske forberedelser, sa Israels forsvarsminister Benny Gantz.

– Vi har mange samarbeidsmuligheter med De forente arabiske emirater – innenfor diplomati, landbruk, vitenskap, medisin, kultur og transport, la han til.

Flyturen til Abu Dhabi er forventet å ta tre timer og tretten minutter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart