Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Historisk flygning mellom Israel og Emiratene

For første gang skal det gjennomføres en kommersiell flygning mellom Israel og Emiratene. (Foto: Nicky Boogaard/Flickr)
For første gang skal det gjennomføres en kommersiell flygning mellom landene.

Historiens første kommersielle flygning mellom Israel og De forente arabiske emirater er planlagt til neste uke. Flyet skal frakte israelske og amerikanske delegasjoner fra Tel Aviv til Abu Dhabi, skriver nettavisen Times of Israel.

Den historiske flyturen skjer som følge av at de to landene er blitt enige om å normalisere forholdet. Trolig vil det være det israelske flyselskapet El Al som frakter passasjerene på den historiske flyturen. Donald Trumps rådgiver og svigersønn, Jared Kushner, og USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Robert O’Brien, vil være blant passasjerene.

Det vil også en stor delegasjon fra et vidt spekter av det israelske samfunnet være. Blant annet eksperter innenfor luftfart, romfart, helse og bank. Også Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver, Meir Ben-Shabbat, skal være med.

Den amerikanske og israelske delegasjonen skal fly hit til Emiratenes hovedstad Abu Dhabi. (Foto: Creative Commons)

Den amerikanske og israelske delegasjonen skal diskutere måter å fremme samarbeid innenfor luftfart, turisme, handel, finans, helse, energi og forsvar med sine kollegaer i Abu Dhabi, ifølge statsminister Benjamin Netanyahu.

Saudi-Arabia har foreløpig ikke gitt klarsignal til at deres luftrom kan brukes til direkteruter mellom Israel og Emiratene. Uten en tillatelse vil flyene måtte ta en adskillig lengre og potensielt risikofylt rute rundt Jemen og gjennom Persiabukta. En eventuell tillatelse vil indikere at saudierne støtter avtalen.

Samtidig er USAs utenriksminister Mike Pompeo på en rundreise i regionen. Tirsdag deltok også han på en historisk flygning, da han fløy fra Israel til Sudan. Ingen har tidligere flydd direkte mellom Tel Aviv og Khartoum. Et av målene med rundreisen hans er å få flere land til å normalisere forholdet til Israel. Pompeo skal også innom Bahrain og Emiratene på turen. Muligens blir det også stopp i Oman og Qatar, ifølge utenriksdepartementet i USA.

Flere av disse landene kan bli det neste til å normalisere forholdet til Israel:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart