Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Trump: – Nok et historisk gjennombrudd

Kong Hamed bin Issa av Bahrain og Donald Trump i et møte i Saudi-Arabia 21. mai 2017. (Foto: Det hvite hus)
Nok et arabisk land normaliserer forholdet til Israel.

USAs president Donald Trump melder fredag kveld at Israel og Bahrain er enige om å normalisere forholdet. Det skjer bare uker etter at Israel og De forente arabiske emirater gjorde det samme. Dermed blir Bahrain det fjerde arabiske landet etter Egypt, Jordan og nevnte Emiratene til å etablere fulle diplomatiske forbindelser til Israel.

– Nok et HISTORISK gjennombrudd i dag! Våre GODE venner Israel og Kongedømmet Bahrain er enige om en fredsavtale – det andre arabiske landet til å inngå fred med Israel på 30 dager, skriver Trump på Twitter.

Da Israel og Emiratene 13. august kunngjorde at de var enige om en fredsavtale, var det første gang siden 1994 at Israel normaliserte forholdet til et arabisk land. Nå skjer det altså igjen, mindre enn en måned siden forrige gang. Det viser hvor store endringer som er på gang i Midtøsten.

– Det tok oss 26 år å gå fra den andre fredsavtalen med et arabisk land til den tredje. Det gikk ikke 26 år, men 29 dager mellom den tredje og fjerde fredsavtalen med et arabisk land – og det vil bli flere, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Avtalen gjør at Bahrain og Israel vil opprette ambassader og ambassadører til hverandre. Det vil også åpnes for blant annet handel og direkteruter. Trumps svigersønn og USAs spesialrådgiver Jared Kushner skal ha vært sentral i arbeidet med avtalen, ifølge avisen The New York Times.

MIFF har tidligere skrevet at Bahrain var et av landene som kunne komme til å følge etter Emiratene og normalisere forholdet til Israel. Også land som Saudi-Arabia, Oman, Qatar og Marokko kan potensielt følge etter.

Nyheten om at Bahrain normaliserer forholdet til Israel kommer bare dager etter at Den arabiske liga nektet å støtte en resolusjon fra palestinerne om å fordømme avtalen om normalisering i forholdet mellom Israel og Emiratene.

– Den arabiske liga har gitt grønt lys til flere normaliseringsavtaler med Israel, sa Ahmed Majdalani i PLOs eksekutivkomité etter nederlaget.

15. september skal fredsavtalen mellom Israel og Emiratene signeres i Det hvite hus. Nå vil også avtalen med Bahrain signeres i samme seremoni.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1304464923469193217

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart