Her signerer Israel og Bahrain en avtale om etablering av fulle diplomatiske forbindelser. (Foto: Haim Zach/Flickr)

– I dag er vi én familie, familien til Abrahams sønner

Israel og Bahrain undertegnet søndag 18. oktober en rammeavtale om etablering av fulle diplomatiske bånd. Avtalen ble signert i den bahrainske hovedstaden Manama, bare timer etter at en israelsk delegasjon ankom kongedømmet etter en historisk flytur fra Tel Aviv, skriver Israel Hayom.

USAs finansminister Steven Mnuchin representerte Trump-administrasjonen under seremonien, mens Israels sikkerhetsrådgiver Meri Ben Shabbat ledet den israelske delegasjoner. Signeringen skjer bare en måned etter at Israel og øynasjonen Bahrain ble enige om å etablere offisielle bånd som en del av de USA-meglede Abraham-avtalene, som la grunnlaget for fred mellom Israel og to arabiske land: De forente arabiske emirater og Bahrain.

Rammeavtalen vil bane vei for diplomatiske og økonomiske bånd, samt utveksling av ambassadører og opprettelse av ambassader. Avtalen som ble signert konkretiserer også en rekke andre punkter som landene er enige om.

Israels sikkerhetsrådgiver Meri Ben Shabbat (t.v.) og USAs finansminister Steven Mnuchin ble tatt godt imot i Bahrain.

Under signeringen vendte Ben-Shabbat seg til vertene i Bahrain og sa: «I dag er vi én familie, familien til sønnene av Abraham». Bahrains utenriksminister Abdullatif bin Rashid Al Zayani svarte at «den positive og sunne relasjonen som er blitt skapt mellom våre to land har bidratt til å gjøre Abraham-avtalen mulig, samt å skape fred mellom folket. Vi følger i fotsporet til Abraham, vår felles patriark».

Etter signeringen gratulerte de to hverandre ved å dunke albuene mot hverandre. USAs finansminister beskrev signeringen som et viktig skritt for regional stabilitet og «bare begynnelsen på noe stort som er på gang».

Samtidig som den israelske delegasjonen besøkte Bahrain, så landet et kommersielt fly fra Emiratene for første gang i Tel Aviv. Israel og Emiratene har signert en avtale om å legge til rette for 28 ukentlige direkteflygninger mellom de to landene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart