Benjamin Netanyahu skal på et historisk besøk til Abu Dhabi i De forente arabiske emiratater og andre steder i Gulfen.

Hit skal Netanyahu på historisk besøk

Dette hadde vært utenkelig for bare ett år siden.

Statsministerens kontor er i samtaler med Abu Dhabi og Manama for å koordinere et besøk av Benjamin Netanyahu til De forente arabiske emirater og Bahrain fra 9. til 11. februar, bekrefter landene overfor Israel Hayom.

Netanyahu starter turen med å møte med emiratenes kronprins Mohammed Bin Zayed, før han skal delta på en rekke økonomiske møter i Dubai. Deretter planlegges et seks timers besøk til Bahrains hovedstad Manama, hvor den israelske statsministeren skal ha et offisielt møte med kong Hamad bin Isa Al Khalifa og kronprins Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa.

Dette er historiske møter og bekrefter nok en gang at det er en ny tid i forholdet mellom Israel og arabiske land, spesielt landene i Gulfen. Det eneste som kan stoppe det planlagte besøket er om Israel må inn i en ny nedstengning hvis koronasmitten i landet kommer ut av kontroll igjen.

Men foreløpig er det lite som tyder på det. Israel er nå i ferd med å komme ut av sin tredje nedstengning og smitten avtar. Samtidig har hele 30% av befolkningen nå fått sin første vaksinedose, mens 10% har fått begge doser.

Timeplanen til Netanyahu er enda ikke helt spikret og kan bli endret. I november besøkte den bahrainske utenriksministeren Abdullatif bin Rashid Al-Zayani Israel. Det var Bahrains første ministerbesøk til den jødiske staten.

Netanyahu hilser på Bahrains utenriksmininister Abdullatif Al Zayani i Jerusalem i november 2020. Det var første gang Israel fikk besøk av en minister fra et Gulfland. Etter signeringen av Abraham-avtalene har det blitt et helt nytt forhold mellom Israel og flere arabiske land. (Foto: GPO)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart