Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Dette har aldri tidligere skjedd

18. november ble Abdullatif al-Zayani (t.h.) den første ministeren fra Bahrain som besøker Israel. Her blir han tatt imot av Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi på Ben Gurion-lufthavn i Tel Aviv. (Foto: Det israelske utenriksdepartementet)

Bahrains utenriksminister Abdullatif bin Rashid Al-Zayani landet onsdag morgen i Tel Aviv i det som er et historisk besøk i Israel. Aldri tidligere har en minister fra kongedømmet i Persiabukta besøkt den jødiske staten.

I løpet av besøket skal Al-Zayani møte israelske tjenestemenn og delta i et trilateralt møte med Israels statsminister Benjamin Netanahu og USAs utenriksminister Mike Pompeo, som er på en rundreise i Midtøsten.

Al-Zayani og hans følge ble tatt imot på Ben Gurion-lufthavn av Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi. Han ønsket sin kollega hjertelig velkommen og understreket at «dette er et historisk besøk», skriver Times of Israel.

Det er ventet at Israel og Bahrain vil signere bilaterale avtaler i forbindelse med besøket, blant annet innen luftfart og teknologisk samarbeid.

– Dette er ikke noe som skjer hver dag, sier en israelsk diplomat om det historiske besøket. Det er bare uker siden Israel signerte historiske avtaler om å normalisere forholdet til Bahrain og De forente arabiske Emirater.

– Det er et enormt økonomisk potensiale i våre bånd til Emiratene og Bahrain. Mange her i Utenriksdepartementet har arbeidet med å etablere disse båndene i over 15 år og mange er nå glade for at vi nå endelig kan snakke åpent om det. Onsdagens besøk av Bahrains utenriksminister er en kulminasjon av dette arbeidet og bør ikke tas for gitt, sier diplomaten.

I oktober var en israelsk delegasjon på et historisk besøk til den bahrainske hovedstaden Manama. Der ble det lagt inn en formell forespørsel om å åpne ambassade i landet. Det er ventet at Israel vil få grønt lys til å etablere en ambassade i Bahrain forbindelse med besøket til utenriksministeren.

Besøket til delegasjonen fra Bahrain er også historisk i form av at det var den første kommersielle flygningen mellom Bahrain og Israel i historien:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart