Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Dette viser at verden kan forandres

Israels utenriksminister Yair Lapid åpnet det første israelske konsulatet i Dubai i De forente arabiske emirater. (Foto: GPO)
Utenriksminister Yair Lapid på historisk besøk til De forente arabiske emirater.

Israels utenriksminister Yair Lapid hadde onsdag 30. juni en offisiell åpning av Israels konsulat i Dubai, som han kalte et senter for dialog og samarbeid.

– Det vi åpner i dag er ikke bare et konsulat, men også et senter for samarbeid. Dette stedet symboliserer vår evne til å tenke sammen, til å utvikle sammen og til å endre verden sammen, sa Lapid under åpningen.

Han understreket at freden mellom De forente arabiske emirater og Israel «ikke er mellom regjeringer og ledere, men mellom folk og nasjoner».

– Dette er ikke en fred for meg eller mine venner som står her, men for våre barn og fremtidige generasjoner, sa utenriksministeren.

Dagen før hadde Lapid åpnet den israelske ambassaden i Emiratenes hovedstad Abu Dhabi, i det han hyllet som «et historisk øyeblikk». Utenriksministeren takket også tidligere statsminister Benjamin Netanyahu og den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump, for deres innsats i normaliseringen mellom Israel og Emiratene gjennom Abraham-avtalene.

Den emiratiske ministeren Omar Sultan Al Olama sa på konsulatet-åpningen at båndene mellom Israel og Emiratene «vil skape en mer stabil og sikker region». Han sa også at båndene mellom landene vil «fortsette å vokse».

Lapid har vært på et todagers besøk i Emiratene i det som er det første offisielle besøket av en israelsk minister til Gulflandet i Persiapukten.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart