Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Kong Mohammed VI av Marokko håper landets nye forhold til Israel kan bidra til regional stabilitet. (Foto: Flickr)

Kongen av Marokko håper et bedre forhold til Israel vil oppmuntre til fred

Det er ventet at Marokko vil åpne ambassade i Israel innen kort tid.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Marokkos kong Muhammed VI har sendt et brev til Israels president Isaac Herzog hvor han uttrykker håp om at det normaliserte forholdet mellom Israel og Marokko vil oppmuntre til regional fred, skriver Times of Israel.

«Jeg er glad for de steg som er gjort for å gjenoppta kontakten mellom våre to land. Jeg er overbevist om at vi skal gjøre dette bærekraftig, slik at vi kan jobbe for fred for alle mennesker i regionen», skriver kongen.

Nylig besøkte Israels utenriksminister Yair Lapid det nordafrikanske landet som første høytstående israelske tjenestemann på nesten to tiår. Israel og Marokko hadde tidligere diplomatiske bånd, men disse ble brutt under Den andre intifada. Nå er de i ferd med å normalisere seg igjen.

Det var på dette besøket at Lapid hadde med seg et brev til kongen fra president Herzog. I brevet blir den marokkanske kongen også invitert til Israel, men i svaret sitt nevner han ingenting om invitasjonen.

Under besøket sa Lapid at Israel og Marokko vil oppgradere forholdet sitt til fulle diplomatiske bånd, og dermed åpne ambassade i hverandres land.

I forbindelse med Abraham-avtalene har Israel normalisert forholdet til fire arabiske land: De forente arabiske emirater, Bahrain, Sudan og Marokko.

Utenriksminister Yair Lapid åpnet et handelskontor i Rabat i Marokko 12. august 2021. Han sier Israel om kort tid kommer til å åpne en ambassade i Marokko. Samtidig vil Marokko åpnet en ambassade i Israel. (Foto: Shlomi Amsalem/GPO))

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart