Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kongen av Marokko håper et bedre forhold til Israel vil oppmuntre til fred

Kong Mohammed VI av Marokko håper landets nye forhold til Israel kan bidra til regional stabilitet. (Foto: Flickr)
Det er ventet at Marokko vil åpne ambassade i Israel innen kort tid.

Marokkos kong Muhammed VI har sendt et brev til Israels president Isaac Herzog hvor han uttrykker håp om at det normaliserte forholdet mellom Israel og Marokko vil oppmuntre til regional fred, skriver Times of Israel.

«Jeg er glad for de steg som er gjort for å gjenoppta kontakten mellom våre to land. Jeg er overbevist om at vi skal gjøre dette bærekraftig, slik at vi kan jobbe for fred for alle mennesker i regionen», skriver kongen.

Nylig besøkte Israels utenriksminister Yair Lapid det nordafrikanske landet som første høytstående israelske tjenestemann på nesten to tiår. Israel og Marokko hadde tidligere diplomatiske bånd, men disse ble brutt under Den andre intifada. Nå er de i ferd med å normalisere seg igjen.

Det var på dette besøket at Lapid hadde med seg et brev til kongen fra president Herzog. I brevet blir den marokkanske kongen også invitert til Israel, men i svaret sitt nevner han ingenting om invitasjonen.

Under besøket sa Lapid at Israel og Marokko vil oppgradere forholdet sitt til fulle diplomatiske bånd, og dermed åpne ambassade i hverandres land.

I forbindelse med Abraham-avtalene har Israel normalisert forholdet til fire arabiske land: De forente arabiske emirater, Bahrain, Sudan og Marokko.

Utenriksminister Yair Lapid åpnet et handelskontor i Rabat i Marokko 12. august 2021. Han sier Israel om kort tid kommer til å åpne en ambassade i Marokko. Samtidig vil Marokko åpnet en ambassade i Israel. (Foto: Shlomi Amsalem/GPO))

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart