Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Historisk marineøvelse i Rødehavet

Israelske og amerikanske marinefartøy deltar i en felles øvelse i Rødehavet. (Foto: US Navy)
For første gang deltok flere Gulf-land i en marineøvelse med Israel.

Sjøforsvarene til Israel, USA, De forente arabiske Emirater og Bahrain arrangerte en felles øvelse i Rødehavet denne uken, som et svar på deres felles motstand mot iransk tilstedeværelse og aggresjon i dette farvannet.

– Den [iranske] tilstedeværelsen er noe vi må presse vekk så langt som mulig fra staten Israel, fra Rødehavet og fra områdene som hindrer vår frihet til å seile. For å få til det må vi ha et strammere partnerskap, sier en høytstående offiser i den israelske marinen, som uttaler seg anonymt.

Øvelsen markerer et nytt kapittel i Israels forhold til arabiske land. Aldri tidligere er det avholdt marineøvelser mellom Emiratene og Bahrain og Israel. Marineøvelsen finner sted bare litt over ett år etter at flere arabiske land normaliserte forholdet til Israel gjennom Abraham-avtalene.

– Israels internasjonale anseelse blir sterkere. Det er et ønske fra mange land, inkludert noen overraskende, om å knytte seg nærmere oss og om å samarbeide tettere med oss, sier Israels statsminister Naftali Bennett.

Den amerikanske 5. flåte deltok i øvelsen og er bare en av mange øvelser som flåten vil holde med Israel og andre allierte i området fremover.

Siden februar har Iran og Israel deltatt i en «skyggekrig» til havs, hvor skip som er tilknyttet landene har kommet under angrep blant annet i farvann rundt Persiabukten og Omanbukten.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart